Ξεκινά ο ΣΤ’ κύκλος ενίσχυσης πρατηρίων υγρών καυσίμων

Από 2/12/2019 ως 17/01/2020 η υποβολή επενδυτικών σχεδίων - Βελτίωση ανταγωνιστικότητας και πάταξη λαθρεμπορίου

Η ενίσχυση με δημόσια επιχορήγηση των πρατηριούχων υγρών καυσίμων και των πωλητών πετρελαίου θέρμανσης για την εγκατάσταση Ολοκληρωμένου Συστήματος Παρακολούθησης Εισροών-Εκροών περνά στον ΣΤ’ Κύκλο. Σκοπός της ενίσχυσης είναι ο εκσυγχρονισμός των πρατηρίων για την παρακολούθηση των διακινούμενων ποσοτήτων υγρών καυσίμων και τη διασύνδεση των συστημάτων αυτών με την Αρχή Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Η υποβολή των επενδυτικών σχεδίων για τον ΣΤ’ Κύκλο της Δράσης «Επιχορήγηση της ΚτΠ Α.Ε. για εκσυγχρονισμό πρατηρίων υγρών καυσίμων» ξεκινά τη Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019, και θα διαρκέσει ως και την Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020.  Αφορά επιχειρήσεις που λειτουργούν εντός της Ελληνικής Επικράτειας και δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις του Κανονισμού De Minimis.

Στόχος της Δράσης είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας του συγκεκριμένου κλάδου. Mέσω της αξιοποίησης νέων τεχνολογικών εργαλείων, ενισχύεται η αύξηση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου των πρατηρίων υγρών καυσίμων και εγκαταστάσεων πωλητών πετρελαίου θέρμανσης, καθώς και η πάταξη φαινομένων λαθρεμπορίας και φοροαποφυγής.

Όπως περιγράφεται στην ανακοίνωση της Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ), που είναι ο φορέας του έργου, η διαδικασία είναι απλούστερη από εκείνη των προηγούμενων κύκλων. Σε πρώτη φάση, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά. Επισημαίνεται ότι, για να γίνει αποδεκτή η αίτηση, πρέπει τα τιμολόγια που αφορούν τις συνολικές δαπάνες για την εγκατάσταση του συστήματος να έχουν εξοφληθεί μέχρι την ημερομηνία λήξης του ως άνω διαστήματος υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής.

Η διαδικασία καθώς και οι όροι χρηματοδότησης περιγράφονται στον Οδηγό του Στ’ Κύκλου (http://bit.ly/KtP_egas), που αποτελεί παράρτημα της υπ’αριθμ. 61674/11/06/2019 Κ.Υ.Α (Β’2385).

Δικαιούχοι των ενισχύσεων είναι οικονομικές μονάδες, ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή (όχι ενώσεις επιχειρήσεων) που ασκούν οικονομική δραστηριότητα στην ελληνικό χώρο, στον τομέα των πρατηρίων υγρών καυσίμων και των εγκαταστάσεων πώλησης πετρελαί- ου θέρμανσης και ο κλάδος δραστηριότητας τους αντιστοιχεί τουλάχιστον σε έναν από τους κάτωθι κωδικούς Κ.Α.Δ. 2008 (NACE-αναθεώρηση 2 όπως ισχύει):

47.3: Λιανικό εμπόριο καυσίμων κίνησης σε εξειδικευμένα καταστήματα.

47.30: Λιανικό εμπόριο καυσίμων κίνησης σε εξειδικευμένα καταστήματα.

47.30.8: Λιανικό εμπόριο καυσίμων κίνησης σε εξειδικευμένα καταστήματα.

47. 30.81: Λιανικό εμπόριο καυσίμων για οχήματα.

47.30.81.01: Λιανικό εμπόριο (πρατήριο) βενζίνης και πετρελαίου κίνησης.

47.78.85: Λιανικό εμπόριο καύσιμου πετρελαίου οικιακής χρήσης, υγραερίου, άνθρακα και ξυλείας.

47.78.85.15: Λιανικό εμπόριο πετρελαίου θέρμανσης (παράδοση στην εγκατάσταση του πωλητή).

Δικαιούχοι για υποβολή προτάσεων επενδυτικών σχεδίων, στο πλαίσιο του ΣΤ’ Κύκλου της Δράσης, είναι τα πρατήρια υγρών καυσίμων ή/και εγκαταστάσεις πωλητών πετρελαίου θέρμανσης σε όλη την ελληνική επικράτεια, που δεν έχουν λάβει επιχορήγηση κατά τους προηγούμενους Κύκλους της Δράσης (Α’, Β’, Γ’, Δ’ και Ε’) και έχουν ολοκληρώσει την επένδυση (φυσικό και οικονομικό αντικείμενο) μέχρι την ημερομηνία λήξης της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων επενδυτικών σχεδίων στον εν λόγω Κύκλο.

Οι δυνητικοί δικαιούχοι που επιθυμούν να ενταχθούν στη Δράση, υποχρεούνται να υποβάλλουν, κατά το ως άνω διάστημα, ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο site της ΚτΠ ΑΕ, http://www.ktpae.gr. Για ερωτήματα και διευκρινίσεις σχετικά με την Δράση, εκτός του site της ΚτΠ ΑΕ, μπορούν να υποβάλλουν μέσω email στην διεύθυνση gas_station@ktpae.gr ή τηλεφωνικά στον αριθμό 21313 00700, επιλογή 1: Δράσεις Κρατικών Ενισχύσεων και στη συνέχεια επιλογή 6: E-GAS.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.