H ατμοσφαιρική ρύπανση μας κλέβει χρόνια

Στο 1ο επιστημονικό συνέδριο της «ΠΑΝΑΚΕΙΑ» υμμετείχαν συνολικά περίπου 100 ερευνητές και νέοι επιστήμονες από όλη την Ελλάδα, καθώς και διακεκριμένοι επιστήμονες του εξωτερικού

Για την ΠΑΝΑΚΕΙΑ που καλύπτει την ανάγκη για την παρατήρηση και εποπτεία της ατμοσφαιρικής σύστασης, των μεταβολών της ηλιακής ακτινοβολίας, της κλιματικής αλλαγής και των σχετικών φυσικών κινδύνων στην Ελλάδα, πρωτοπορώντας, στην παροχή υπηρεσιών σε τομείς της οικονομίας που επηρεάζονται από την ατμοσφαιρική ρύπανση και την κλιματική αλλαγή.

Για το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο της Πανελλαδικής υποδομής για τη μελέτη της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της κλιματικής αλλαγής (ΠΑΝΑΚΕΙΑ) που έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο Μ. Μανασσάκη στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2019, μίλησε στον Politica89.8 και την εκπομπή “Δημοσίως” του Νίκου Παπαδάκη η αναπληρώτρια καθηγήτρια συντονιστής του έργου για την ΠΑΝΑΚΕΙΑ Μαρία Κανακίδου.

Στο συνέδριο αυτό έγιναν σημαντικές ανακοινώσεις για το περιβάλλον και το οικοσύστημα και κυρίως για την ατμοσφαιρική ρύπανση και τα μέτρα που θα την περιορίσουν.

Στο 1ο επιστημονικό συνέδριο συμμετείχαν συνολικά περίπου 100 ερευνητές και νέοι επιστήμονες από όλη την Ελλάδα, καθώς και διακεκριμένοι επιστήμονες του εξωτερικού, οι οποίοι συνιστούν τα μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής της ερευνητικής υποδομής της .

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.