Μητσοτάκης : Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, καμία απόλυση στο Δημόσιο

Παράλληλα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε τη μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 9% από το 22% που ισχύει σήμερα, με ταυτόχρονη μείωση του φόρου στα μερίσματα, και θέσπιση της πρώτης δόσης μείωσης του φόρου των επιχειρήσεων από 24% σε 22%

Για άμεση εφαρμογή του μέτρου μείωσης της φορολόγησης δεσμεύθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι θα ισχύσει ήδη από τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς. Σε συνέντευξή του στον Σκάι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προανήγγειλε τη μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 9% από το 22% που ισχύει σήμερα, με ταυτόχρονη μείωση του φόρου στα μερίσματα, και θέσπιση της πρώτης δόσης μείωσης του φόρου των επιχειρήσεων από 24% σε 22%.

«Στηρίζουμε τον επιχειρηματία με πρόσθετη ρευστότητα. Μείωση φόρων το φορολογικό νομοσχέδιο ένα από τα πρώτα που θα έλθουν στη Βουλή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης προαναγγέλοντας ότι η Βουλή δεν πρόκειται να κλείσει το καλοκαίρι καθώς θα πρέπει να ψηφιστούν απαραίτητα νομοσχέδια για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Όσον αφορά το ερώτημα αν οι δανειστές θα δεχθούν τα μέτρα αυτά, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι πρόκειται για μέτρα κοστολογημένα τα οποία θα αντισταθμιστούν ουσιαστικά από την ανάπτυξη της οικονομίας.

«Μια ισχυρή κυβέρνηση μπορεί να διαπραγματευτεί με επιτυχία τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Καμία απόλυση στο Δημόσιο

Καμία απόλυση δεν θα γίνει στο δημόσιο τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι θα γίνουν στοχευμένες προσλήψεις τακτικού προσωπικού εκεί που χρειάζονται, όπως στον χώρο της Υγείας (νοσημευτές), στην Παιδεία, καθώς και στην ΕΛ.ΑΣ., όπου υπάρχει άμεση ανάγκη στελέχωσης της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μείζον πρόβλημα της εγκληματικότητας.

Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις

«Η ΝΔ δεν θα μειώσει τις συντάξεις», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Οι υφιστάμενες επικουρικές συντάξεις είναι διασφαλισμένες, πρόσθεσε.Τόνισε πως οι σημερινοί συνταξιούχοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα αφού δεν θα αλλάξει το πλαίσιο για εκείνους. Ανέφερε ότι θα διορθωθούν στρεβλώσεις του νόμου Κατρούγκαλου και σημείωσε ότι στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν αλλαγές για τους νέους.

Προειδοποίηση προς την Αλβανία

«Η αλβανική πορεία στην ΕΕ δεν θα έχει κανένα μέλλον αν τα Τίρανα δεν σεβαστούν τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.