ΝΔ : Κατέθεσε την τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου

Στο ν/σ για τις 120 δόσεις – Ο Γ. Βρούτσης προκάλεσε την κυβέρνηση να την κάνει αποδεκτή

Η ΝΔ κατέθεσε την τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου από το 2020 κατά την συζήτηση που ξεκίνησε στις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές επί του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις.

Την τροπολογία πρώτος υπογράφει ο πρόεδρος του κόμματος Κυρ. Μητσοτάκης και ακολουθούν οι υπογραφές όλων των βουλευτών της ΝΔ. «Επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, ιδού, καταθέτω με την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη και όλων των βουλευτών της ΝΔ την τροπολογία για την κατάργηση του επαίσχυντου βάρβαρου και σκληρού μέτρου της κατάργησης του αφορολόγητου», είπε ο εισηγητής του κόμματος Ι. Βρούτσης, προκαλώντας τον υπουργό Οικονομικών και την κυβέρνηση να την αποδεχθούν.

Είχαν προηγηθεί οι ενστάσεις της αντιπολίτευσης για τον επείγοντα χαρακτήρα που επέλεξε η κυβέρνηση για την συζήτηση της ρύθμισης των 120 δόσεων αλλά και η αντιπαράθεση με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Βαρδάκη ο οποίος απευθυνόμενος προς την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε: «Η καταστροφολογία και η παραπληροφόρηση τελείωσαν. Παραμένετε επικίνδυνοι για την κοινωνία και το σύνολο των πολιτών».

Απαντώντας το κ. Βρούτσης συνέστησε «ψυχραιμία»: «Δυστυχώς ούτε τα ψέματα ούτε οι θεατρινισμοί μπορούν να σας σώσουν από την συντριβή που έρχεται σε λίγες μέρες», σημείωσε τονίζοντας ότι το πακέτο παροχών που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός μας επιστρέφει εκεί που είμασταν το 2014, ενώ στο μεταξύ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «εξαφάνισε με την υπερφορολόγηση την μεσαία τάξη».

«Πήρατε τον ΦΠΑ στο 13%, τον ανεβάσατε στο 24% και μετά από 4 χρόνια και 2,2 δις. αφαίμαξη μέσω του ΦΠΑ, το πήγατε εκεί που ήταν το 2014. Παραμονή των εκλογών φέρνετε ένα μέτρο να επαναφέρετε τις συντάξεις χηρείας εκεί που ήταν το 2014. Είναι ντροπή να το βαφτίζετε δώρο συντάξεων: είναι μικρότερο και από το μισό του πιθανού δώρου όπως το βαφτίσατε», πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης, χαρακτηρίζοντας το «δώρο Πάσχα» της κυβέρνησης «επίδομα ευρωεκλογών για να εξαγοράσετε την συνείδηση των ανθρώπων που δεν σας πιστεύουν πλέον».

Την τροπολογία για την κατάργηση του αφορολόγητου που είχε καταθέσει το ΚΙΝΑΛ τον περασμένο Φεβρουάριο υπενθύμισε στη ΝΔ ο εισηγητής του κόμματος Ι. Κουτσούκος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Διαβάστε την μήπως βρείτε καμιά ιδέα γιατί μας αντιγράφετε», είπε. Ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις «έρχεται ως αποτέλεσμα της ανάγκης που δημιούργησε η διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έφτασε 55 δις. ευρώ».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.