«Καυτή» εβδομάδα στη Βουλή : Πότε ψηφίζονται οι 120 δόσεις, πότε η ψήφος εμπιστοσύνης

Να διαχειριστεί επικοινωνιακά το πρόβλημα που συνιστά για την κυβέρνηση η πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ κατά Πολάκη, επιχειρεί ο πρωθυπουργός επιλέγοντας να μετατρέψει την διαδικασία σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση παράλληλα με την συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις

Να διαχειριστεί επικοινωνιακά το πρόβλημα που συνιστά για την κυβέρνηση η πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ κατά Πολάκη, επιχειρεί ο πρωθυπουργός επιλέγοντας να μετατρέψει την διαδικασία σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση παράλληλα με την συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το Μέγαρο Μαξίμου προέκρινε ως κατάλληλο χρόνο για την διεξαγωγή της προβλεπόμενης τριήμερης συζήτησης την προσεχή Τετάρτη 8 Μαίου έως και την Παρασκευή 10 Μαίου, που συμπίπτει με την συζήτηση του νομοσχεδίου που έχει προγραμματιστεί για Τετάρτη και Πέμπτη.

Η πρόταση δυσπιστίας αναμένεται να κατατεθεί σήμερα το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ εκ μέρους της κυβέρνησης ο αντιπρόεδρός της Γιάννης Δραγασάκης θα ανακοινώσει την πρόθεσή της να την μετατρέψει σε διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης.

Βάσει του Κανονισμού της Βουλής η σχετική συζήτηση αρχίζει μετά από δυο ημέρες από την υποβολή της πρότασης, αν και την περασμένη εβδομάδα κυκλοφορούσε το σενάριο να ζητηθεί η άμεση έναρξη της συζήτησης ώστε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Τετάρτη το βράδυ και ο πρωθυπουργός να αναχωρήσει την επομένη ημέρα για την Ρουμανία και την Σύνοδο Κορυφής.

Επιπλέον, το χρονοδιάγραμμα που επιλέχθηκε επιτρέπει στον πρωθυπουργό την Παρασκευή, που θα κορυφωθεί η διαδικασία, να εμφανίσει το πακέτο μέτρων που επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Όσον αφορά το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις αναμένεται να ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη – Τετάρτη, καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι δρομολογηθούν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες υπαγωγής στην ρύθμιση, κάτι που μεταξύ των άλλων έχει και προφανή προεκλογικό χαρακτήρα.

Εν τω μεταξύ, δεν θα αναβληθεί η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την προσεχή Πέμπτη 9 Μαίου στην οποία έχει κληθεί η επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Άννα Ζαΐρη για την υπόθεση Πετσίτη.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.