Ο Αλέν Ντελόν τιμάται με ειδικό Χρυσό Φοίνικα

«Γίγαντας, ζωντανός θρύλος παγκόσμια προσωπικότητα.» Με αυτές τις εκφράσεις η επίσημη ανακοίνωση του φεστιβάλ των Καννών αναφέρεται στον Γάλλο ηθοποιό Αλέν Ντελόν με αφορμή την απόφαση του φεστιβάλ να δοθεί σε αυτόν ο εφετινός τιμητικός Χρυσός Φοίνικας.

«Γίγαντας, ζωντανός θρύλος παγκόσμια προσωπικότητα.» Με αυτές τις εκφράσεις η επίσημη ανακοίνωση του φεστιβάλ των Καννών αναφέρεται στον Γάλλο ηθοποιό Αλέν Ντελόν με αφορμή την απόφαση του φεστιβάλ να δοθεί σε αυτόν ο εφετινός τιμητικός Χρυσός Φοίνικας. Το όνομα του Ντελόν που σήμερα είναι 83 ετών (θα γίνει 84 στις 8 Νοεμβρίου), έχει συνδεθεί άμεσα με το φεστιβάλ, στο οποίο όμως ποτέ δεν βραβεύθηκε. Δύο ταινίες από τις περίπου 80 στις οποίες έχει παίξει, ο «Γατόπαρδος» του Λουκίνο Βισκόντι και η «Εκλειψη» του Μικελάντζελο Αντονιόνι    έχουν παιχτεί και διακριθεί στο φεστιβάλ της Κυανής Ακτής * η πρώτη με τον Χρυσό Φοίνικα.

«Είμαστε πολύ ευτυχείς που ο Αλέν Ντελόν δέχτηκε να τιμηθεί από το φεστιβάλ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Καννών, Τιερί Φρεμό. Συμπλήρωσε δε ότι ο Γάλλος σταρ μέχρι σήμερα αρνούνταν αυτή την βράβευση, «επειδή πίστευε ότι ο μόνος λόγος επίσκεψής του στο φεστιβάλ ήταν για να γιορτάσει τους σκηνοθέτες με τους οποίους συνεργαζόταν«.

Η ανακοίνωση του επίσημου διαγωνιστικού προγράμματος της εφετινής διοργάνωσης θα ανακοινωθεί την Πέμπτη 18 Απριλίου. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί από την Τρίτην 14 ως το Σάββατο 25 Μαίου

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.