Αρχηγός ΓΕΕΘΑ : Υπαρκτός ο κίνδυνος ατυχήματος στο Αιγαίο – Δεν θα απαντάμε σε κάθε δήλωση των απέναντι

«Αποστολή μας είναι η διατήρηση της ειρήνης γι αυτό και πρέπει πάντα να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο είπε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου

Η επίλυση των διαφορών και όχι η κλιμάκωση μίας ενδεχομένης κρίσης με την Τουρκία, αποτελεί προτεραιότητα για το ΓΕΕΘΑ, όπως ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδούλου κατά την πρώτη του συνέντευξη Τύπου: «Αποστολή μας είναι η διατήρηση της ειρήνης γι αυτό και πρέπει πάντα να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο. Ο κίνδυνος ατυχήματος στο Αιγαίο είναι υπαρκτός. Δεν μπορούμε να απαντάμε σε κάθε δήλωση των απέναντι. Γιατί αυτή είναι η τουρκική μέθοδος ώστε να προκαλούν. Εμείς εργαζόμαστε για να μην δημιουργούνται τέτοιες συνθήκες».

Αναφερόμενος στα εξοπλιστικά και τις πληροφορίες ότι η Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών που μπορούν να προμηθευτούν F-35, είπε:  «Εξετάζουμε δυναμικά το F-35.Περιμένουμε από τις ΗΠΑ μέσα στην επόμενη διετία τη σχετική μελέτη που θα περιέχει τα πάντα και το κόστος».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.