Στη Βουλή η υπόθεση της ηχογράφησης Στουρνάρα από Πολάκη

Μετά τη δικαιοσύνη η … σκυτάλη περνάει στη Βουλή για την υπόθεση της καταγραφής της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας

Μετά τη δικαιοσύνη η … σκυτάλη περνάει στη Βουλή για την υπόθεση της καταγραφής της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών, ο οποίος διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες της καταγραφής της επίμαχης τηλεφωνικής  επικοινωνίας, μετά την κατάθεση του κεντρικού τραπεζίτη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, είπε πως η συνομιλία κατεγράφη χωρίς τη δική του συναίνεση, διαβιβάζει, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, όπως προβλέπει ο νόμος, τη δικογραφία στη Βουλή.

Κι΄αυτό γιατί εφόσον η έρευνα αφορά σε ενδεχόμενη ποινική ευθύνη πολιτικού προσώπου, αποκλειστικά αρμόδια να αποφασίσει για την άρση ή μη της βουλευτικής του ασυλίας είναι η Βουλή.

Υπενθυμίζεται, ότι στην περίπτωση αυτή το ερευνώμενο αδίκημα αφορά στην παράνομη καταγραφή συνομιλίας, που σύμφωνα με τον ισχύοντα ποινικό κώδικα, είναι αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.