Ειδικό εφέτη – ανακριτή για τη μαφία του Κορυδαλλού ζητά ο Άρειος Πάγος

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου οδηγήθηκε στην κίνηση αυτή από ευρήματα που υποδηλούν διασύνδεση των εμπλεκομένων στη μαφία και με τρομοκρατικές δράσεις

Αίτημα για σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών, προκειμένου να οριστεί εφέτης- ανακριτής, ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας, ως προς την υπόθεση της μαφίας του Κορυδαλλού, αναμένεται να υποβάλει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου – λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Εισαγγελέα οδηγούν στην κίνηση αυτή, ευρήματα που υποδηλούν διασύνδεση των εμπλεκομένων στη μαφία και με τρομοκρατικές δράσεις. Ο εφέτης – ειδικός ανακριτής θα ερευνήσει το σύνολο των υποθέσεων στις οποίες – εμπλέκονται τα συγκεκριμένα πρόσωπα, εστιάζοντας στις επιμέρους περιπτώσεις της:

  • την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου,
  • τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου,
  • τη δολοφονία του Αλβανού κρατούμενου- κατηγορούμενου στην ανθρωποκτονία Ζαφειρόπουλου που έγινε μέσα στις φυλακές,
  • τον ύποπτο θάνατο Αλβανού κρατούμενου που βρέθηκε νεκρός επίσης μέσα στις φυλακές ( ερευνάται η αιτία θανάτου λόγω δηλητηρίασης),
  • καθώς και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος θαμώνων στο Μικρολίμανο.

Στο ίδιο πακέτο ερευνών θα περιληφθεί και η υπόθεση εκβίασης σε βάρος του δικηγόρου Δημήτρη Τσοβόλα, ενώ ως ενδεχόμενο εξετάζεται να διερευνηθεί και ο ρόλος δικηγόρων οι οποίοι είχαν επικοινωνίες με τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα της μαφίας.

Παράλληλα. η Εισαγγελέας το Αρείου Πάγου -με εγκύκλιο της προς τους προϊσταμένους των Εισαγγελιών της χώρας – παραγγέλλει το εξής: κρατούμενοι που μετάγονται για να καταθέσουν η να δικαστούν σε φυλακές πλησιέστερες προς το δικαστήριο, μπορούν να παραμένουν σε αυτές μόνον όταν η δίκη συνεχίζεται χωρίς διακοπές. Σε διαφορετική περίπτωση, ζητεί να μετάγονται στις φυλακές όπου μόνιμα κρατούνται- όταν οι δίκες διακόπτουν για διάστημα πέραν των δέκα ημερών.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.