Απορρίφθηκε η αναστολή υποβολής πόθεν έσχες για τους δικαστικούς

Η απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου δίδει ουσιαστικά το πράσινο φως αναφορικά με τη διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών δηλώσεων πόθεν έσχες από όλους τους υπόχρεους, η οποία και λήγει στις 31 Μαρτίου

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση αναστολής της υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης – πόθεν έσχες – που είχαν υποβάλει δικαστικές ενώσεις.

Η απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (πρόεδρος η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, εισηγητής ο Κωνσταντίνος Κουσούλης) δίδει ουσιαστικά το πράσινο φως αναφορικά με τη διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών δηλώσεων πόθεν έσχες από όλους τους υπόχρεους, η οποία και λήγει στις 31 Μαρτίου.

Την αίτηση λήψης προσωρινών μέτρων είχαν υποβάλλει οι δικαστές του Συμβουλίου Επικρατείας, του Ελεγκτικού Συνεδρίου καθώς και οι Διοικητικοί Δικαστές, πλην όμως όλες ανεξαιρέτως οι δικαστικές ενώσεις, συμπεριλαμβανομένων δηλαδή της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων και της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, υπογράφουν την αίτηση ακύρωσης του νέου νόμου που αναμένεται να συζητηθεί την 1η Μαρτίου.

Στην αίτηση χαρακτηρίζονται ασύμβατες με το Σύνταγμα ρυθμίσεις που θεσπίστηκαν μετά την τελευταία απόφαση του ΣτΕ και η οποία είχε θέσει ανάχωμα προ έτους στον οικείο νόμο. Στα επιχειρήματα τους συγκαταλέγεται τόσο ο τρόπος επιλογής των μελών του οργάνου που θα κάνει τον έλεγχο περιουσιακής κατάστασης, όσο και η υποχρέωση δήλωσης μετρητών και σημαντικής κινητής περιουσίας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.