Αναστασιάδης: Η απάντηση στις τουρκικές απειλές και ο κίνδυνος της στασιμότητας στο Κυπριακό

Ο Νίκος Αναστασιάδης ξεκαθαρίζει στα «ΝΕΑ Σαββατοκυρίακο» διαμηνύει ότι για να υπάρξει λύση του Κυπριακού πρέπει να τερματιστούν οι απαιτήσεις της Αγκυρας για εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα

Μήνυμα συνεργασίας και σεβασμού του διεθνούς δικαίου προς κάθε κατεύθυνση και ιδιαίτερα στην Τουρκία επιχειρεί να στείλει η Κυπριακή Δημοκρατία μέσω της Συνόδου των MED 7 – των μεσογειακών κρατών – μελών της ΕΕ – που συνέρχεται στη Λευκωσία στις 29 Ιανουαρίου.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης υπογραμμίζει σε συνέντευξη του στα «ΝΕΑ Σαββατοκυρίακο» και στην Αλεξάνδρα Φωτάκη, ότι στην ατζέντα της Συνόδου συγκαταλέγεται και η ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ, τονίζοντας ότι αναμένονται ειδικότερες αναφορές στα όσα εξελίσσονται στην περιοχή.

Εκφράζει ακόμα την ελπίδα η Σύνοδος να καταφέρει να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον για τη μεσογειακή Ευρώπη και για τον «ακριτικό» ρόλο της. Αναφερόμενος στην Τουρκία ο Νίκος Αναστασιάδης ξεκαθαρίζει ότι η Κύπρος δεν θα ακολουθήσει τη ρητορική αντιπαράθεση που επιδιώκει, διαμηνύοντας παράλληλα ότι για να υπάρξει λύση του Κυπριακού πρέπει να τερματιστούν οι απαιτήσεις της Άγκυρας για εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απαντά:

-Ποιο είναι το πολιτικό μήνυμα της Συνόδου MED 7 στην Τουρκία για την ασφάλεια της Κύπρου;

-Πώς θα απαντήσει η Κυπριακή Δημοκρατία στην εμπρηστική ρητορική της Άγκυρας;

-Ποια μέτρα θα λάβει η Λευκωσία απέναντι στις τουρκικές απειλές;

-Ποιες οι ανησυχίες για το Κυπριακό και τον κίνδυνο διχοτόμησης;

-Το μεταναστευτικό «απειλεί» την Ευρώπη και δη τις μεσογειακές χώρες ως κράτη υποδοχής;

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στα «ΝΕΑ Σαββατοκυρίακο» που κυκλοφορούν

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.