Επεισόδιο της Χρυσής Αυγής στην ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο βουλευτής Μπαρμπαρούσης φώναξε ότι ψηφίζει «όχι στην προδοσία», με τον Νίκο Βούτση να του ζητά να αλλάξει τη διατύπωση του «όχι» για να μην θεωρηθεί άκυρη

Επεισόδιο στην διάρκεια της ψηφοφορίας για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών δημιούργησε η Χρυσή Αυγή στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης δήλωσε: «Όχι στην προδοσία», με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης να παρέμβει για να δηλώσει ότι η συγκεκριμένη ψήφος είναι άκυρη.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής αντέδρασε εξαπολύοντας ύβρεις προς το πρόσωπο του προέδρου της Βουλής και της κυβέρνησης.

Ο Νίκος Βούτσης επιχείρησε να εκτονώσει την ένταση, εξηγώντας ότι «όχι στην προδοσία» δεν υπάρχει και εάν ο κ. Μπαρμπαρούσης θέλει να ψηφίσει θα πρέπει να δηλώσει «Ναι», «Όχι» ή «παρών».

«Ή θα σταματήσετε ή θα αποχωρήσετε από την αίθουσα», σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής και υπογράμμισε: «Αυτή η ψηφοφορία γίνεται για «ναι», «όχι», «παρών». Είπα να μπει μέσα ο κ. Μπαρμπαρούσης να προσμετρηθεί η ψήφος του».

Μετά το επεισόδιο, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ψήφισε «όχι».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.