Συμφωνία των Πρεσπών: Συγκεντρώσεις της Αριστεράς

Σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ, με θέμα: «Όχι στη Συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, Όχι στα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, Όχι στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό – Ναι στη φιλία – Αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών».

Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται και συγκέντρωση οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και αντιπολεμικών συλλογικοτήτων ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών.

Την ίδια στιγμή με κεντρικό σύνθημα «Έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Διεθνιστικό Όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών», οι διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στην αμερικάνικη πρεσβεία και πρόκειται να κατευθυνθούν προς τη Βουλή.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΛΑΕ: «Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με την νατοϊκή συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ. Είναι μία συμφωνία που με κανέναν τρόπο δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη της ειρήνης και στη συνεργασία των λαών. Αντιθέτως, υπονομεύει τη σταθερότητα στα Βαλκάνια και διευκολύνει τη FYROM να μπει στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, προωθώντας τα συμφέροντα των ΗΠΑ έναντι της Ρωσίας. Η επέκταση του ΝΑΤΟ στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, που αποτελεί τον βασικό στόχο αυτής της συμφωνίας, είναι παράγοντας αστάθειας για την Ελλάδα και για όλους τους γειτονικούς λαούς».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.