Τσίπρας για Καμμένο: Δεν έχω ακούσει νέες δηλώσεις, όλα καλά

Για ατολμία της ΕΕ η οποία ρίχνει νερό στον μύλο του ευρωσκεπτικισμού έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Δεν έχω ακούσει νέες δηλώσεις, όλα καλά» ήταν το σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα στον απόηχο της αποκάλυψης ότι ο κυβερνητικός εταίρος θα καταψηφίσει ενδεχόμενη ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά και των δηλώσεων που έκανε ο κ. Καμμένος χθες, Πέμπτη.

Κατά την διάρκεια των δηλώσεών του μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του συγκυβερνήτη του ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Μην προδικάζετε, θα σας αφήσω σε αγωνία»

Τσίπρας: Η ατολμία της ΕΕ ρίχνει νερό στον μύλο του ευρωσκεπτικισμού

«Η ευρωπαϊκή ηγεσία δεν έχει την τόλμη και την αποφασιστικότητα που χρειάζονται», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Αυτή η ατολμία ρίχνει νερό στον μύλο του ευρωσκεπτικισμού» τόνισε ο έλληνας πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε: «Συζητήσαμε για την εμβάθυνση της Ευρωζώνης, το Brexit και το ενιαίο ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου. Δυστυχώς αυτές τις δύο ημέρες δεν λάβαμε αποφάσεις », ανέφερες.

Παράλληλα σημείωσε, η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε νέες προκλήσεις και πρέπει να βρει πόρους να τις χρηματοδοτήσει. «Αυτό δεν μπορεί να γίνει εις βάρος της κοινής συνοχής ή της κοινής αγροτικής πολιτικής», είπε

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως ενδεχομένως να μπορούν να βρεθούν πόροι μέσω της φορολόγησης των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών ή τον μεγάλων εταιρειών του διαδικτύου.

Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την αντίθεσή του στην επανεθνικοποίηση της κοινής αγροτικής πολιτικής, που είναι σε βάρος των χωρών του Νότου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.