Στην Επιτροπή Δεοντολογίας παραπέμπει η Καββαδία τον Γρηγοράκο

Τον καταγγέλλει για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά και σεξισμό

Το φραστικό επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ του Λεωνίδα Γρηγοράκου (ΔΗΣΥ) και της Αννέτας Καββαδία (ΣΥΡΙΖΑ) στην Βουλή κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού, έλαβε προεκτάσεις καθώς η κυβερνητική βουλευτής τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά και σεξισμό.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γρηγοράκος ενοχλημένος από τις αντιδράσεις συριζαίων βουλευτών ενώ βρισκόταν στο βήμα ο εισηγητής του κόμματος Κώστας Σκανδαλίδης, φέρεται απευθυνόμενος προς την κυρία Καββαδία να της είπε «σκάσε ρε τσόκαρο». Σύμφωνα με την εκδοχή του εκείνη του είπε «κάτσε κάτω ρε γελοίε», κάτι όμως που η ίδια εξ αρχής διέψευσε υποστηρίζοντας ότι του είπε «σα δε ντρέπεσαι, αυτό είναι το ήθος σας».

Η διάσταση που πήρε το θέμα και κυρίως η εκδοχή Γρηγοράκου, ώθησαν την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να στείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση παραπέμποντάς τον στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Μάλιστα διαμαρτυρήθηκε διότι μερίδα ΜΜΕ αναπαρήγαγαν την εκδοχή Γρηγοράκου χωρίς να διασταυρώσουν τους ισχυρισμούς του ή τουλάχιστον να κρατήσουν μια ουδέτερη στάση.

Αν και ο κ. Γρηγοράκος, όπως αναφέρει στην επιστολή της η θιγόμενη βουλευτής, ανακάλεσε τους υβριστικούς του χαρακτηρισμούς, ωστόσο η ίδια τονίζει ότι «η συγκεκριμένη συμπεριφορά με θίγει ως άνθρωπο, γυναίκα και βουλεύτρια».

«Με δεδομένο ότι τέτοια κρούσματα σεξιστικού λόγου και λεκτικής βίας εναντίον γυναικών, δεν πρέπει και δεν μπορούν να γίνονται ανεκτά από οποιονδήποτε και επειδή ο χώρος το Κοινοβουλίου οφείλει να λειτουργεί και παιδευτικά δίνοντας το παράδειγμα, σας ζητώ να επιληφθείτε του θέματος», αναφέρει στον κ. Βούτση, από τον οποίο ζητεί να παραπέμψει τον κ. Γρηγοράκο στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, που μπορεί να επισύρει ποινή παρακράτησης του ¼ της μηνιαίας βουλευτικής του αποζημίωσης, καθώς και «για αποτροπή εκδηλώσεων μίσους κατά προσώπων λόγω του φύλου τους», σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας.

Στην επιστολή της επιβεβαιώνει ότι ο βουλευτής την αποκάλεσε «τσόκαρο» και διαψεύδει κατηγορηματικά τις πληροφορίες ότι εκείνη τον αποκάλεσε «γελοίο». Όμως, όπως σημειώνει, ο κ. Γρηγοράκος «συνέχισε να ασχημονεί χειρονομώντας προς το μέρος μου και επιδεικνύοντας μία συμπεριφορά με έντονα σεξιστικά στοιχεία».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.