«Φρένο» στη συγκρότηση επιτροπής για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας από Βούτση

Ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε αρνητικά στην πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για σύσταση Ειδικής Επιτροπής για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας, μετά τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου

Αρνητική ήταν η απάντηση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση στην πρόταση της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά σχετικά με την συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής που θα επεξεργαστεί τα εκκρεμή ζητήματα των σχέσεων Κράτους και Εκκλησίας.

Μάλιστα της απέστειλε τα σχετικά πρακτικά από την συζήτηση που έγινε στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπου είπε ότι έχει υπάρξει η γνωστή πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για ένα πλαίσιο συμφωνίας με την Εκκλησία και ότι η κυβέρνηση δια του αρμόδιου υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου έχει ξεκινήσει έναν συντεταγμένο διάλογο προκειμένου να διευκρινιστούν οριστικά τα ζητήματα που θα οδηγήσουν στον εξορθολογισμό των σχέσεων.

«Όταν ο διάλογος αυτός ολοκληρωθεί και υπάρξει ενδεχόμενο νομοθετικής ρύθμισης, ο αρμόδιος υπουργός και η κυβέρνηση θα φέρουν το νέο νομοθετικό πλαίσιο στη Βουλή για συζήτηση με τις διαδικασίας που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής», είπε στην Διάσκεψη ο κ. Βούτσης.

Παράλληλα, επικαλέστηκε και τον διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη στο πλαίσιο της Επιτροπής Αναθεώρησης της Βουλής για το άρθρο 3 του Συνάγματος που αφορά τις σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας.

Επιμένει η Χαριλάου Τρικούπη

Από την πλευρά του το ΚΙΝΑΛ επιμένει στην πρότασή του, όπως είπε στην Διάσκεψη ο Βασίλης Κεγκέρογλου, τονίζοντας ότι είναι εύλογη και δεν έχουν αρθεί οι λόγοι ου θα έπρεπε να προηγηθεί ο διάλογος με όλους του φορείς.

Επίσης, είπε ότι η Επιτροπή αυτή θα υποβοηθούσε την κυβέρνηση ως προς την όποια νομοθετική πρωτοβουλία κληθεί να λάβει.

«Η άρνηση αυτή του κ. Βούτση επιβεβαιώνει τις κυβερνητικές σκοπιμότητες για μονομερείς χειρισμούς, με βάση προειλημμένες αποφάσεις, που αποπνέουν καθεστωτική αντίληψη» πρόσθεσε ο κ. Κεγκέρογλου, προσθέτοντας ότι «η αλλαγή πολιτικής και αντιλήψεων είναι πλέον επιτακτική».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.