Επιμορφωτικά προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής στην Κυπαρισσία τον Δεκέμβριο

Αφορμή στάθηκε το θλιβερό τροχαίο δυστύχημα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τρεις 15χρονοι μαθητές

Επιμορφωτικά προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας σε μαθητές  και εκπαιδευτικούς της  Κυπαρισσίας προτίθεται να υλοποιήσει εντός Δεκεμβρίου το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Μέσω επιστολής που έστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου, κ. Θάνος Βούρδας, κατόπιν εντολής του Υπουργού κ. Χρήστου Σπίρτζη,  ενημερώνει το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τη δυνατότητα διεξαγωγής των επιμορφωτικών προγραμμάτων, στο πλαίσιο της σταδιακής οργάνωσης αντίστοιχων παρεμβάσεων.

Αφορμή στάθηκε το θλιβερό τροχαίο δυστύχημα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τρεις 15χρονοι μαθητές, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ένας εξ αυτών συγκρούσθηκε με μικρό φορτηγό στην εθνική οδό Πύργου – Μεθώνης, στο ύψος της Τερψιθέας, έξω από την Κυπαρισσία. Το έργο που θα αναλάβει ομάδα ειδικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με εμπειρία σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής καθώς και ειδικότερα του έργου «e-drive Academy», απευθύνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας βαθμίδας της πόλης της Κυπαρισσίας.

Οι προτεινόμενες ημερομηνίες διεξαγωγής, σε χώρο που θα υποδείξει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, είναι η 18η και 19η Δεκεμβρίου 2018. Η χρονική διάρκεια του επιμορφωτικού προγράμματος των εκπαιδευτικών εκτιμάται σε δύο διδακτικές ώρες ανά βαθμίδα εκπαίδευσης και προτείνεται να διεξαχθεί την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018, ενώ των μαθητών σε  μία διδακτική ώρα ανά σχολείο και προτείνεται να διεξαχθεί την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018. Με την επιστολή του ο Γ.Γ. ζητά τον καθορισμό των κατάλληλων χώρων διεξαγωγής.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των δασκάλων βασίζεται στο υλικό της διαδικτυακής πύλης «e-Drive Academy», που δημιούργησε το επιστημονικό προσωπικό του Τμήματος Οδικής Ασφάλειας και Κανόνων Κυκλοφορίας της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Οδικής Ασφάλειας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Υπογραμμίζεται ότι στις αίθουσες που διεξάγονται οι επιμορφώσεις θα πρέπει να υπάρχει ηλεκτρονικός υπολογιστής με βιντεοπροβολέα και πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Υπενθυμίζεται ότι ο στόχος που έχει τεθεί είναι την επόμενη σχολική χρονιά το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής να ενταχθεί σε όλα τα δημοτικά σχολεία.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.