Ιερώνυμος: Δεν θα γίνει τίποτα αν δεν το δεχθεί η Ιερά Σύνοδος

Συνάντηση με την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη είχε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, με το θέμα του διαχωρισμού κράτους – Εκκλησίας να βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης

Συνάντηση με την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα είχε το πρωί της Παρασκευής ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Όπως είναι φυσικό, το θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο πλευρών ήταν η συζήτηση για το διαχωρισμό κράτους – Εκκλησίας, μετά την καταρχήν συμφωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν θα γίνει τίποτε αν δεν συναινέσουν οι εφημέριοι, δεν θέλουμε με τίποτε να χάσουν τα δικαιώματά τους. Δεν θα γίνει τίποτε αν δεν το δεχτεί η Σύνοδος, η Ιεραρχία, η Πολιτεία», τόνισε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

«Ως πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής, αλλά και ως βουλευτής, χαιρέτισα την έναρξη του διαλόγου, ώστε να λυθούν ζητήματα που μας απασχολούν σχεδόν έναν αιώνα. Μπορούμε να συμπορευτούμε με διακριτούς ρόλους σεβόμενοι ο ένας τον ρόλο του άλλου», δήλωσε από την πλευρά της η κ. Παπακώστα, ενώ αναφέρθηκε και στις άρρηκτες σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.