Δύο προσφορές για το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν»

Θα ανοίξουν τα επόμενα 24ωρα

Δύο δεσμευτικές οικονομικές προσφορές κατατέθηκαν σήμερα στα γραφεία της PwC για την εξαγορά του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν που πωλεί η Τράπεζα Πειραιώς. Mέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα των δύο μνηστήρων, αλλά θεωρείται σίγουρο  πως ο ένας είναι το Ιδρυμα Ωνάση το οποίο όπως είναι γνωστό, αν πλειοδοτήσει έχει δεσμευτεί πως  θα δωρίσει το νοσοκομείο στο δημόσιο.

Οι προσφορές θα ανοίξουν τα επόμενα 24ωρα ώστε ο σύμβουλος ανάλογα με το τίμημα να κάνει την εισήγησή του στην Τράπεζα Πειραιώς. Είτε θα ζητηθούν βελτιωτικές προσφορές, είτε θα ανακηρυχθεί άμεσα προτιμητέος επενδυτής, ή στο κακό σενάριο -αν το τίμημα δεν είναι ικανοποιητικό- να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός.

Η Τράπεζα επιδιώκει ένα τίμημα άνω των 70-80 εκατ. ευρώ.

Το Ντυνάν, στεγασμένο σε κτίριο που οικοδομήθηκε ειδικά για χρήση νοσοκομείου απασχολεί σήμερα  950 εργαζομένους και συνεργάζεται με περίπου 200 γιατρούς. Διαθέτει 460 κλίνες, αλλά η πληρότητα κινείται κοντά στο 30%. Περίπου το 70% του τζίρου του νοσοκομείου προέρχεται από τον ΕΟΠYY. Το Ερρίκος Ντυνάν έκλεισε τη χρήση 2017 με ζημιές 13,5 εκατ. ευρώ και αρνητική καθαρή θέση 19,5 εκατ. ευρώ. Ο τζίρος αυξήθηκε κατά 16% φτάνοντας τα 43,5 εκατ. ευρώ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.