Η Ξάνθη τη νίκη, η ΑΕΛ τα παράπονα

Με πέναλτι του Γέντρισεκ στο 82΄, η Ξάνθη νίκησε 1-0 τη Λάρισα στην τελευταία αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής

Με πέναλτι του Γέντρισεκ στο 82΄, η Ξάνθη νίκησε 1-0 την αποδεκατισμένη ΑΕΛ στην τελευταία αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής.

Το παιχνίδι είχε δύναμη και πάθος, καθώς οι αντίπαλοι είχαν απόλυτη ανάγκη βαθμών. Η Ξάνθη είχε εδαφική υπεροχή αλλά η ΑΕΛ από την πλευρά της αξιόλογες επιθέσεις και ευκαιρίες. Μάλιστα, η θεσσαλική ομάδα θα μπορούσε να προηγηθεί στο 58΄. Τότε ο Ντέλετιτς συνεργάστηκε με τον Μιλοσάβλιεβιτς, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και γύρισε την μπάλα, που κόντραρε και πέρασε παράλληλα από την εστία της Ξάνθης χωρίς να βρει στόχο.

Στο 75′ η Ξάνθη πλησίασε στο γκολ. Ο Μπρίτο από αριστερά μπήκε στην περιοχή, γύρισε στον Ντουρίτσκοβιτς, αλλά αυτός σημάδεψε απελπιστικά άουτ, αν και είχε θέα στην εστία. Στο 80΄ η Ξάνθη κέρδισε πέναλτι που αμφισβητήθηκε έντονα από τους Θεσσαλούς. Ο Γκόλιας μονομάχησε με τον Μπρίτο, και ο τελευταίος έπεσε στη γωνία της μεγάλης περιοχής. Ο ρέφερι καταλόγισε τελικά πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Γέντρισεκ στο 82΄.

Η φάση αυτή ήταν μια από τις πολλές για τις οποίες διαμαρτυρήθηκε έντονα η φιλοξενούμενη ομάδα, με κυριότερη, εκτός της φάσης του πέναλτι, εκείνη στο 11ο λεπτό όταν ο Ντε Λούκας «κλάδεψε» τον Μιλοσάβλιεβιτς, μαρκάρισμα που θα μπορούσε να επισύρει και την απευθείας κόκκινη στον παίκτη της Ξάνθης.

Διαιτητής: Γιώργος Λάμπρου (Eύβοιας)

Kίτρινες: Ντε Λούκας, Καμαρά, Μπαξεβανίδης, Γέντρισεκ, Λισγάρας, Μπρίτο – Ζίζιτς, Καρανίνας, Ντέλετιτς, Φατιόν

Κόκκινες: 43΄ Ζίζιτς, 73΄ Καρανίκας

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Οκάν (46′ Ντουρίσκοβιτς), Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Καμαρά, Καντά (64′ Μπρίτο), Ντε Λούκας, Μπαξεβανίδης, Σαρπόνγκ (38′ Κάστρο), Γέντρισεκ.

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Ακόστα, Σαχίτι, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Πίτι (46′ Γρομητσάρης), Κούνιτς (70′ Μπαργκάν), Ντέλετιτς.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.