«Υπό το κράτος ταραχής παρασύρθηκα στην ατυχή αντίδρασή μου»

Τι υποστήριξε στην απολογία του στον ανακριτή, ο κοσμηματοπώλης που επιτέθηκε στον Ζακ Κωστόπουλο

«Ατυχή» χαρακτήρισε -σύμφωνα με πληροφορίες- την αντίδρασή του απέναντι στον Ζακ Κωστόπουλο, ο κοσμηματοπώλης που βρέθηκε σήμερα, Τετάρτη, ενώπιον του ανακριτή.

Ο 73χρονος φέρεται να είπε κατά την απολογία του: «Βρισκόμουν υπό το κράτος έντονης ταραχής, λόγω της συμπεριφοράς του άνδρα. Είχε μπει παράνομα μέσα στο κατάστημά μου και είχε καταστρέψει πλήρως τη βιτρίνα του. Υπολαμβάνοντας, λόγω της αναστάτωσης του εσωτερικού του καταστήματος, της αφαίρεσης του πολύτιμου εμπορεύματος μου και επειδή δεν είχε φτάσει ακόμα η Αστυνομία, και μπροστά στον επικείμενο κίνδυνο να βγει ο άνδρας έξω, σε κατάσταση αμόκ, ενήργησα για την προάσπιση της ζωής μου και της προσβαλλόμενης περιουσίας μου, παρασυρόμενος στην ατυχή αντίδρασή μου».

Ο συνήγορος του κοσμηματοπώλη, Χάρης Αναγνωστόπουλος, εκτίμησε ότι «η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα συνάδει με αυτά που ισχυριζόμαστε. Ο εντολέας μου ενήργησε υπό το καθεστώς ταραχής, διότι είδε τον χώρο να παραβιάζεται, την περιουσία του να καταστρέφεται, και το θύμα να βγαίνει έξω από το μαγαζί του, κρατώντας μαχαίρι».

Και πρόσθεσε: «Ο εντολέας μου, εν μέσω της ταραχής του, παρασύρθηκε από τους άλλους πολίτες και ενήργησε κατά τον τρόπο που είδαμε στα βίντεο. Έχει αποκλειστεί από την ιατροδικαστική έκθεση ότι οι αμυχές και τα χτυπήματα οδήγησαν στον θάνατο».

Σε ερώτηση, ως προς το αν ο κοσμηματοπώλης έχει μετανιώσει, απάντησε: «Ο εντολέας μου λυπάται για ό,τι συνέβη, αφού πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή. Σκέφτεται ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει την επιχείρηση του».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.