Manpower Group: Σε υψηλό 10ετίας οι προοπτικές απασχόλησης στην Ελλάδα

Διαμορφώνονται στο +16% για το δ’ τρίμηνο του 2018

Σε υψηλό 10ετίας διαμορφώνονται οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της  Manpower Group για το δ’ τρίμηνο του 2018.

Οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης διαμορφώνονται στο +16% παρουσιάζοντας βελτίωση κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους

Συγκεκριμένα το 21% των εργοδοτών προβλέπει αύξηση του αριθμού των απασχολούμενων, 9% αναμένει μείωση ενώ το 66% δεν αναμένει κάποια αλλαγή.

Η ισχυρότερη αγορά εργασίας αναμένεται να καταγραφεί στον τομέα του Εμπορίου (Λιανική & Χονδρική), όπου οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης ανέρχονται σε +21%. Παράλληλα, οι εργοδότες του τομέα Ηλεκτρισμού, Φυσικού Αερίου & Ύδρευσης καταγράφουν αισιόδοξα σχέδια προσλήψεων, με Προοπτικές της τάξης του +20%, ενώ οι Προοπτικές για τον τομέα των Χρηματοοικονομικών, Ασφαλειών, Ακίνητης Περιουσίας και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις ανέρχονται σε +19%.

Οι εργοδότες του τομέα της Γεωργίας καταγράφουν τις πιο επιφυλακτικές προθέσεις προσλήψεων, με Προοπτικές της τάξης του +5%.

Οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης στην Ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής ανέρχονται σε +19%, ενώ οι εργοδότες στη Βόρεια Ελλάδα καταγράφουν Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +13%.

Μεταξύ των προβλέψεων που αφορούν στο μέγεθος οργανισμού, οι ισχυρότερες προοπτικές προσλήψεων αναμένονται από τους εργοδότες των Μεγάλων επιχειρήσεων, με Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +36%. Οι εργοδότες των Πολύ Μικρών επιχειρήσεων προβλέπουν μέτρια δραστηριότητα προσλήψεων, καταγράφοντας Προοπτικές της τάξης του +8%.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.