Ο Αγγελος φτερουγίζει ανάμεσά μας

Ο θάνατος του Αγγελου Δεληβοριά, ως επακόλουθο του φθαρτού βίου μας, μετριέται ως μια από τις πολλές ανθρώπινες απώλειες.

Ο θάνατος του Αγγελου Δεληβοριά, ως επακόλουθο του φθαρτού βίου μας, μετριέται ως μια από τις πολλές ανθρώπινες απώλειες.

Αυτή είναι η κοινή μοίρα. Ωστόσο ο θάνατος του Άγγελου βαραίνει πολύ περισσότερο από όσο μια απώλεια ζωής. Και τούτο διότι ο δημόσιος βίος του, η επιστημονική και κοινωνική του προσφορά, η κοινωνική τιμή και η αξία του, η πολυποίκιλη δραστηριότητά του, η εφευρετικότητα και η δημιουργικότητά του, όλες οι χάρες του και οι προσφορές του υπερβαίνουν και εντέλει ακυρώνουν τον ισοπεδωτικό κανόνα της βιολογίας.

Ο Αγγελος βιολογικά ήταν ένας, όπως όλοι μας. Κοινωνικά, όμως, δημόσια είχε πολυποίκιλες και αξιοθαύμαστες ζωές. Ήταν πολυπρόσωπος και πολύτροπος κοινωνικά, πνευματικά -πολιτικά, εντέλει.

Ηταν ιδιαιτέρως πολύτιμος για όλους εμάς και για την πατρίδα. Με την απώλειά του, γίναμε όλοι μας, όντας φτωχοί άνθρωποι μιας χώρας πολλαπλώς ρημαγμένης, ακόμη φτωχότεροι. Το μόνο παρήγορο: τα φτερά του θα εξακολουθούν να χτυπούν τον νωθρό αέρα μας.

Να μας θυμίζουν όχι τόσο ποιοι είμαστε, αλλά ποιοι μπορούμε, ενδεχομένως, να γίνουμε.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.