Υπόθεση Novartis: Ανοιγμα όλων των λογαριασμών για τα 10 εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα

Ερευνα σε όλες τις καταθέσεις, τραπεζικούς λογαριασμούς, θυρίδες καθώς και σε άυλα περιουσιακά στοιχεία

Ερευνα σε όλες τις καταθέσεις, τραπεζικούς λογαριασμούς, θυρίδες καθώς και σε άυλα περιουσιακά στοιχεία (μετοχές) που έχουν στην κατοχή τους τα δέκα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση της Novartis, ζήτησε η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Η έρευνα θα επεκταθεί – όπως ζητείται σε σχετικό έγγραφο –και στα όποια περιουσιακά στοιχεία διαθέτουν οι οικογένειες των πολιτικών, σύζυγοι και ενήλικα τέκνα, συνολικά σε 38 άτομα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελέας έχει αποστείλει το έγγραφο σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας καθώς και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί –και για τα πολιτικά πρόσωπα – ως προς το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Την ίδια διαδικασία φέρεται να έχει ακολουθήσει και για τα μη πολιτικά πρόσωπα, ιδίως γιατρούς που φέρονται ως εμπλεκόμενοι.
Η παραγγελία αφορά, αναλυτικά, τους Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Γιάννη Στουρνάρα, Άδωνι Γεωργιάδη, Μάριο Σαλμά και Γιώργο Κουτρουμάνη, ασφαλώς και τα μέλη των οικογενειών τους.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.