Τρίωρο ραντεβού Τσακαλώτου-θεσμών σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα

Τρεις ώρες διήρκεσε το ραντεβού του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τα στελέχη της τρόικας το απόγευμα της Τρίτης. Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση κατά την τρίτη κάθοδο της τρόικας στην Αθήνα στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης.

Τρεις ώρες διήρκεσε το ραντεβού του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τα στελέχη της τρόικας το απόγευμα της Τρίτης. Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση κατά την τρίτη κάθοδο της τρόικας στην Αθήνα στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης. Η σημερινή εναρκτήρια συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών η οποία ήταν οργανωτικού χαρακτήρα. Κατά τη συνάντηση:

– Συμφωνήθηκε ένα πρόγραμμα εργασιών -σε επίπεδο επικεφαλής αλλά και τεχνικών κλιμακίων- με στόχο να κλείσουν αρκετές από τις εκκρεμότητες που παραμένουν και να ολοκληρωθεί το SLA. Σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων συνεχίζεται η συζήτηση και για τα δημοσιονομικά (2018) και για τα εργασιακά, ώστε να κλείσουν και αυτά τα ζητήματα άμεσα.

– Τέθηκε το θέμα του άρθρου στο blog του ΔΝΤ για το οποίο η ελληνική πλευρά εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τέτοιες κινήσεις εν μέσω διαπραγμάτευσης. Για το δημοσίευμα του ΔΝΤ έχουν ήδη λάβει θέση δημοσίως και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί.

Κατά τις πληροφορίες η κυρία Βελκουλέσκου από την πλευρά του ΔΝΤ κάλυψε τον κ. Τόμσεν και σημείωσε πως θεωρεί οτι οι αναφορές δεν δυσκόλεψαν τη συζήτηση αλλά κατέγραψαν τις θέσεις του Ταμείου.

«Ηταν η πρώτη οργανωτική συνάντηση, αρκετές συναντήσεις οργανώθηκαν και σε τεχνικό επίπεδο και σε επίπεδο επικεφαλής. Δεν έχουμε ορίσει ημερομηνία τέλους» ανέφερε ο ίδιος κυβερνητικός παράγοντας.

Πρόσθεσε ότι έπεται συνέχεια «για όσα θέματα μπορούμε να κλείσουμε» από το staff level agreement.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.