Ο Ν. Παρασκευόπουλος διέταξε έρευνα κατά της Ευτ. Κουτζαμάνη

Έρευνα κατά της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κυρίας Ευτέρπης Κουτζαμάνη διέταξε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος.

Έρευνα κατά της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κυρίας Ευτέρπης Κουτζαμάνη διέταξε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος. Η εντολή για την έρευνα διαβιβάστηκε στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ο οποίος προεδρεύει του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου για τους ανώτατους δικαστές.

Ο υπουργός διέταξε την έρευνα βασιζόμενος στη μηνυτήρια αναφορά του εισαγγελέα Εφετών κ. Γιάννης Αγγελή. Ο κ. Αγγελής κατήγγειλε στη μήνυσή του, η οποία δεν στρεφόταν κατά προσώπων, παρεμβάσεις στο έργο του ως εισαγγελέα δικαστικών συνδρομών στην υπόθεση Βγενόπουλου.
Ειδικότερα, στην πολυσέλιδη αυτή καταγγελία-μήνυση, η οποία κατατέθηκε και στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ο κ. Αγγελής αναφέρεται σε συναντήσεις του στο γραφείο της Εισαγγελέως παρουσία και άλλων εισαγγελικών λειτουργών όπου η κυρία Κουτζαμάνη εμφανίζεται να τον αποπέμπει σκαιότατα λέγοντάς του: «Δεν ντρέπεσαι να υποστηρίζεις τους χωροφύλακες της Κύπρου και όχι τους συναδέλφους σου;»

Παράλληλα η πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση αφορά και τους Νίκο Παντελή, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, εισαγγελέα εφετών, Νίκο Ορνεράκη και άλλους.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.