Προσπάθειες από τον Αντώνη Σαμαρά να διευρύνει το μέτωπο του «Ναι»

Το μέτωπο του «Ναι» διευρύνει με τις συνεχείς επαφές, κινήσεις και πρωτοβουλίες του, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος με δημόσια δήλωσή του, είπε ξεκάθαρα ότι το «ναι» την προσεχή Κυριακή ισοδυναμεί με «ναι στην Ευρώπη και στο ευρώ» και πως εάν επικρατούσε το «όχι», υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ακόμα και για κούρεμα καταθέσεων και βεβαίως, για επιστροφή στη δραχμή.

Το μέτωπο του «Ναι» διευρύνει με τις συνεχείς επαφές, κινήσεις και πρωτοβουλίες του, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος με δημόσια δήλωσή του, είπε ξεκάθαρα ότι το «ναι» την προσεχή Κυριακή ισοδυναμεί με «ναι στην Ευρώπη και στο ευρώ» και πως εάν επικρατούσε το «όχι», υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ακόμα και για κούρεμα καταθέσεων και βεβαίως, για επιστροφή στη δραχμή.

Την ίδια στιγμή, ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μετά από τις πολλές παροτρύνσεις από πολλές πλευρές, όπως αποκάλυψε χθες το «Βήμα», φέρεται ένα βήμα πριν προβεί σε πρωτοβουλίες για να ενισχύσει και αυτός από την πλευρά του το μέτωπο του «ναι», καθώς μόνο αυτός έχει διεισδυτικότητα στα λαϊκά στρώματα της δεξιάς που «φλερτάρουν» με το όχι.

Ο κ. Σαμαράς, που έστειλε σαφές μήνυμα το απόγευμα της Τρίτης, λίγη ώρα μετά την γνωστοποίηση για τη νέα πρόταση που έστειλε ο Πρωθυπουργός, ότι το «ΟΧΙ είναι πλέον όχι στο ευρώ και στην Ευρώπη», υπεραμύνθηκε του κινήματος του «ναι» στο οποίο, όπως ανέφερε, συμμετέχουν επιμελητήρια, κοινωνικοί φορείς και αντιπροσωπευτικές οργανώσεις από όλη τη χώρα και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. «Όλη η Ελλάδα κάνει τη μεγάλη υπέρβαση, ξεπερνά τα κομματικά στεγανά και ενώνεται πραγματικά, για το καλό του τόπου» είπε χαρακτηριστικά.

Το μήνυμα της ΝΔ θα είναι έντονο και κυρίως ο κ. Σαμαράς αναδεικνύει, όπως θα κάνουν και όλα τα στελέχη και βουλευτές του κόμματος, τις επιπτώσεις εάν επικρατήσει το «όχι», το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο σημαίνει ότι: α) δεν θα καταβάλλονται, ούτε συντάξεις, ούτε μισθοί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αφού και τα δημόσια έσοδα έχουν καταρρεύσει και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να πληρώσουν, β) θα χαθούν αγροτικές επιδοτήσεις, γιατί αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, όλα τα κοινοτικά κονδύλια θα παρακρατούνται από τα ευρωπαϊκά ταμεία, γ) θα χαθούν και τα ΕΣΠΑ, δηλ. θα νεκρώσουν για τα καλά όλα τα εργοτάξια στην Ελλάδα, δ) θα χαθούν και τα χρήματα για όλα τα ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως προγράμματα ανεργίας του ΟΑΕΔ και προγράμματα για την νεανική επιχειρηματικότητα.

Η ΝΔ είναι σε επαφή με τα υπόλοιπα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, όπως λέει ο κ. Σαμαράς που συναντήθηκε και το απόγευμα της Τρίτης με τους περιφερειάρχες, ενώ το κόμμα έχει ξεκινήσει εξόρμηση «πόρτα-πόρτα», συγκεντρώσεις, ομιλίες, ενώ την Πέμπτη θα γίνουν κεντρικές εκδηλώσεις σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών και σε μεγάλους δήμους και την Παρασκευή θα γίνει κεντρική εκδήλωση στην Αθήνα, όπου και θα προβληθούν και μηνύματα ξένων προσωπικοτήτων.

Παράλληλα, στη σκιά των πολλών εισηγήσεων προς τον κ. Καραμανλή να αναλάβει μια πιο δυναμική πρωτοβουλία για να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Μέχρι στιγμής ο πρώην Πρωθυπουργός δεν έχει αποφασίσει σε ποια κίνηση θα προβεί, καθώς δεν επιθυμεί, όπως λένε οι γνωρίζοντες, να συνδεθεί η όποια πρωτοβουλία του με σενάρια επιστροφής του στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Ο κ. Καραμανλής σε δείπνο που είχε με αυτοδιοικητικά στελέχη, όπως ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας -Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για τις εξελίξεις, αλλά δεν προσδιόρισε τι ακριβώς θα κάνει, εάν το κάνει, ενώ στο παρασκήνιο έχει κάνει κινήσεις για να εξευρεθεί έστω και την ύστατη στιγμή λύση.

Η ΝΔ θα εντείνει την σκληρή επίθεσή της στην κυβέρνηση και το απόγευμα της Τρίτης, ο εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Καραγκούνης ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τα χρήματα των συνταξιούχων, λέγοντας: «Υποσχέθηκε να του δώσει 13η σύνταξη και τελικά του τρώει και την 7η. Και καλά, οδήγησε τους Έλληνες να παίρνουν 60 ευρώ την ημέρα. Παραμυθάς είναι, τι άλλο να περιμένεις…Την εποχή που έκανε μαθητικό συνδικαλισμό στην αριθμητική δεν πρόλαβε εκτός από τη διαίρεση να προβιβαστεί και να μάθει την εξίσωση. Θλιβερό».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.