Βαρουφάκης: Η συμφωνία θα έκλεινε σε μία νύχτα με την Μέρκελ παρούσα

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο Grexit, ως μη συνετή λύση, σημειώνοντας ωστόσο: «Δεν μπορώ να αποκλείσω κάτι, όπως δεν μπορώ να αποκλείσω πως μια μέρα ένας κομήτης θα πέσει στη Γη». Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι μια συμφωνία είναι δυνατή και πως θα μπορούσε «να επιτευχθεί μέσα σε μια νύχτα», αρκεί να συμμετέχει και η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο Grexit, ως μη συνετή λύση, σημειώνοντας ωστόσο: «Δεν μπορώ να αποκλείσω κάτι, όπως δεν μπορώ να αποκλείσω πως μια μέρα ένας κομήτης θα πέσει στη Γη».

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι μια συμφωνία είναι δυνατή και πως θα μπορούσε «να επιτευχθεί μέσα σε μια νύχτα», αρκεί να συμμετέχει και η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

Μιλώντας στην εφημερίδα Bild, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης εξέφρασε την εκτίμηση: «Μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία μέσα σε μία νύχτα. Αλλά η καγκελάριος (Ανγκελα Μέρκελ) θα πρέπει να είναι εδώ».

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θέλει να αποφύγει ένα Grexit δήλωσε, σημειώνοντας: «Θεωρώ πως το Grexit δεν είναι μία συνετή λύση, όμως δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα, όπως δεν μπορώ να αποκλείσω πως μια μέρα ένας κομήτης θα πέσει στη Γη».

Ο κ. Βαρουφάκης ζήτησε για μία ακόμη φορά να γίνει μία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. «Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την πληρωμή ενός τόσο σημαντικού χρέους» ανέφερε.

Ο ίδιος παραδέχθηκε πως υπάρχουν προβλήματα στην ελληνική φορολογική διοίκηση, ιδίως για το θέμα του ΦΠΑ. «Ξέρετε ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας με τον ΦΠΑ; Ότι δεν μπορούμε να τον εισπράξουμε» δήλωσε.

*Η συνέντευξη του Γ.Βαρουφάκη στην Bild, αν και δημοσιεύεται σήμερα, Δευτέρα, δόθηκε από τον υπουργό Οικονομικών πριν από τις χθεσινοβραδινές εξελίξεις στις Βρυξέλλες.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.