67ο φεστιβάλ Καννών: Κάτι κουρασμένα παλικάρια σε τανκς

Κάννες, αποστολή

Το φεστιβάλ των Καννών δεν είναι φυσικά μόνον ο «ιερός χώρος» του κινηματογράφου αλλά και το ιδανικό σημείο για τις μπίζνες που σχετίζονται με αυτόν. Κάθε χρόνο στις Κάννες γίνεται ένα χάπενινγκ που προκαλεί κυκλοφοριακά προβλήματα αλλά την ίδια ώρα αποδεικνύεται εξαιρετικό μάρκετινγκ για το προϊόν που πρωθεί. Πριν από μερικά χρόνια ο Σάσα Μπάρον Κόεν διέσχιζε την Κρουαζέτ μεταμορφωμένος σε Άραβα «Δικτάτορα», εφέτος, κάποιοι από τους ηθοποιούς που παίζουν στο τρίτο μέρος των «Αναλώσιμων» («The expendables 3») έκαναν το ίδιο πάνω σε τανκς!

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε (αρχηγός της ομάδας και σκηνοθέτης), ο Ντολφ Λούντγκρεν, ο Μελ Γκίμπσον, ο Τζέισον Στέιθαμ, ο Γουέσλεϊ Σνάιπς αλλά και ο Χάρισον Φορντ ήταν μερικά από τα παλικάρια που καβάλησαν τ’ άρματα για την προώθηση της ταινίας τους. Αργότερα εμφανίστηκε και ο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ που επίσης πρωταγωνιστεί. «Θα είμαστε μεγάλα παιδιά με αρθριτικά στην ταινία» χαριτολόγησε ο Σταλόνε μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου για την ταινία που είναι ολοκληρωμένη και θα ανοίξει στις αμερικανικές αίθουσες τον Αύγουστο. Το ζήτημα της ηλικίας απασχόλησε σε αρκετά μεγάλο βαθμό την κουβέντα με τον Σταλόνε να λέει επίσης ότι «καταλαβαίνει κανείς ότι πρέπει να σταματήσει όταν νιώθει τον πισινό του να “πέφτει” ενώ σηκώνεται από το κρεβάτι

Το καλαμπούρι έδωσε την θέση του σε κάτι πιο σοβαρό όταν τα ίδια παλικάρια εμφανίστηκαν στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «The homesman» του Τόμι Λι Τζοουνς στην αίθουσα Λιμιέρ. Ο καθένας κρατούσε μια ταμπέλα με το σύνθημα «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» (Bring back our girls). Η φράση είναι το εφετινό σύνθημα του φεστιβάλ και αποτελεί μέρος μιας καμπάνιας για την απελευθέρωση των 300 περίπου κοριτσιών που κρατούνται από την Νιγηριανή ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

To μόνο πάντως για το οποίο πραγματικά ελπίζει κανείς είναι αυτή η τραγική ιστορία να μην δώσει ιδέες για κανένα «Αναλώσιμοι 4». Γιατί ποτέ δεν ξέρεις με το Χόλιγουντ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.