Σε χαμηλό 4ετίας οι αποδόσεις 10ετών ελληνικών ομολόγων

Κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων χρόνων διατηρούνται οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων 10ετούς διάρκειας.Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων διαμορφώνονται σήμερα Παρασκευή στο 6,70%, έναντι 6,65% χθες Πέμπτη. Το επιτόκιο του 30ετούς ομολόγου βρίσκεται στο 6,71%, από 6,69% στην χθεσινή συνεδρίαση. Σε σχέση με το 10ετές γερμανικό ομόλογο αναφοράς η διαφορά απόδοσης (spread) του 10ετούς ελληνικού ομόλογου διαμορφώνεται στις 505 μονάδες βάσης.

Κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων χρόνων διατηρούνται οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων 10ετούς διάρκειας.

Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων διαμορφώνονται σήμερα Παρασκευή στο 6,70%, έναντι 6,65% χθες Πέμπτη. Το επιτόκιο του 30ετούς ομολόγου βρίσκεται στο 6,71%, από 6,69% στην χθεσινή συνεδρίαση.

Το γεγονός ότι οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων είναι σε χαμηλότερα επίπεδα από τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων 30ετούς διάρκειας, αποτελεί σημάδι ότι αυξάνεται η εμπιστοσύνη των αγορών στην ελληνική οικονομία.

Σε σχέση με το 10ετές γερμανικό ομόλογο αναφοράς η διαφορά απόδοσης (spread) του 10ετούς ελληνικού ομόλογου διαμορφώνεται στις 505 μονάδες βάσης.

Χθες Πέμπτη κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης δήλωσε πως στόχος της Κυβέρνησης είναι η έξοδος στις αγορές στο δεύτερο εξάμηνο του 2013. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, αυτό θα επιδιωχθεί με την έκδοση πενταετούς ομολόγου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.