Χώροι για άθληση και ψυχαγωγία στο λιμάνι της Πάτρας

Τη διαμόρφωση χώρων σε τμήμα του λιμανιού της Πάτρας για άθληση και ψυχαγωγία των πολιτών αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένα Πάτρας, υιοθετώντας σχετική πρόταση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
«Έχουμε ευθύνη να παραδώσουμε ένα λιμάνι χωρίς συρματοπλέγματα, αλλά με χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας για την τοπική κοινωνία. Ένα λιμάνι που να έχει αποδοθεί ελεύθερα στους πολίτες» είχε τονίσει σε σχετική του παρέμβαση ο κ. Βαρβιτσιώτης τόσο σε ημερίδα στην Πάτρα, όσο και στη Βουλή.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας «η απόφαση περιλαμβάνει τον αποχαρακτηρισμό του χώρου από προβλήτα Αγίου Νικολάου έως τον προβλήτα Γούναρη και τον επαναπροσδιορισμό των ορίων της ζώνης λιμένα αρμοδιότητας Οργανισμού Λιμένα Πάτρας».
Η απόφαση, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, προβλέπει ακόμη «τη διαμόρφωση χερσαίου τμήματος της λιμενικής ζώνης από την οδό Ιερόθεου έως το χείμαρρο Διακονιάρη σε χώρους πρασίνου, με ποδηλατοδρόμο, πίστες αναρρίχησης και πίστες skating, με το κόστος της συντήρησής τους να επιβαρύνει τον Οργανισμό Λιμένα Πάτρας».
Στην ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας επισημαίνεται ότι «στόχος είναι η δημιουργία ενός βιώσιμου και ανταγωνιστικού λιμένα, ως στρατηγική πύλη της Δυτικής Ελλάδας, που θα διαμορφώσει ένα αναπτυξιακό περιβάλλον προσέλκυσης επενδύσεων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.