Αυστηρότερες ποινές για παιδική πορνογραφία και «ψάρεμα» ανηλίκων

Ποινές αυστηρές ακόμα και κάθειρξη ως 10 χρόνια προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αντιμετώπιση της παιδικής πορνογραφίας και το «ψάρεμα» ανηλίκων grooming μέσω Ίντερνετ υπολογιστών ή κινητών τηλεφώνων.

Ποινές αυστηρές ακόμα και κάθειρξη ως 10 χρόνια προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αντιμετώπιση της παιδικής πορνογραφίας και το «ψάρεμα» ανηλίκων, grooming μέσω Ίντερνετ, υπολογιστών ή κινητών τηλεφώνων. Στο νομοσχέδιο που προβλέπει ακόμα και χρηματικές ποινές από 20.000 ως 3.000.000 ευρώ προβλέπονται μέτρα για να μπει φραγμός στην παιδική πορνογραφία.
Επίσης το νομοσχέδιο που έχει τεθεί στη διαβούλευση προβλέπει ποινή φυλάκισης ως έναν χρόνο για εκείνον που αποκτά με αντίτιμο πρόσβαση σε τέτοια αρχεία. Προβλέπεται επίσης δυνατότητα άμεσης άρσης του απορρήτου για την ανάγνωση τέτοιων αρχείων από τους αρμόδιους.
Διαβάστε το νομοσχέδιο και την αιτιολογική έκθεση.
Η πρωτοβουλία ανήκε στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χ. Αθανασίου, υπαγορεύτηκε πάντως και από αντίστοιχη οδηγία της ΕΕ (2011/93/ΕΕ) για την «καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας και την αντικατάσταση της απόφασης-πλαίσιο 2004/68/ΔΕΥ του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης», με την οποία θεσπίζονται κανόνες σχετικά με τον ορισμό των ποινικών αδικημάτων και κυρώσεων στον τομέα της γενετήσιας εκμετάλλευσης ανηλίκων, την πρόληψη των συγκεκριμένων εγκλημάτων και την προστασία των θυμάτων.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.