Διόρθωση μικρών βαθμών μυωπίας χωρίς λέιζερ

Η διόρθωση μικρών βαθμών μυωπίας, υπερμετρωπίας και αστιγματισμού είναι πλέον δυνατή χωρίς επέμβαση με laser.

Η παρέμβαση γίνεται με ενστάλαξη σταγόνων για ένα δεκάλεπτο. Ακολουθεί έκθεση του οφθαλμού σε ειδικό φως για περίπου πέντε ακόμα λεπτά. Με την εν λόγω επέμβαση ο πάσχων δεν νιώθει πόνο και δεν χρειάζεται πολύ χρόνο για ανάρρωση.

Η πρωτοποριακή μέθοδος διασύνδεσης κολλαγόνου (collagen cross-linking) εφαρμόσθηκε σε ασθενείς στις 28-29 Ιανουαρίου 2014 στην Αθήνα από τον καθηγητή Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης κ. Αναστάσιο Κανελλόπουλο.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, «πρόκειται για μία εξελιγμένη συσκευή διασύνδεσης κολλαγόνου, η οποία έχει αφενός τη δυνατότητα να παρακολουθεί τις κινήσεις του ματιού και να επικεντρώνεται σε συγκεκριμένο σημείο του αυτόματα. Επίσης έχει απεριόριστες δυνατότητες εξατομίκευσης, καθώς μπορεί η «παρτιτούρα» που θα σχεδιαστεί από τον χειρουργό οφθαλμίατρο να εφαρμοστεί για πολλαπλές θεραπείες στον κερατοειδή».

Η εφαρμογή έγινε σε συνεργασία με το Cleveland Clinic Foundation των ΗΠΑ και παρουσιάστηκε από τον κ. Κανελλόπουλο στο Αμερικανικό Συνέδριο Οφθαλμολογίας στη Νέα Ορλεάνη.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.