Χρήστος Τσάκαλος: «Εγώ και η επίθεση στη Χρυσή Αυγή»

«Το χτύπημα στη Χρυσή Αυγή άργησε να γίνει! Ηταν μια υπέροχη στιγμή επίθεσης κατά των νεοναζί...».


Ο Χρήστος Τσάκαλος «μοιράζει» εγχειρίδια για τρομοκράτες μέσα από τις φυλακές Κορυδαλού: «Να μεταφέρουμε τα βιώματά μας σε νέους συντρόφους που θέλουν να ασχοληθούν με έκνομες-εξεγερσιακές πρακτικές στο τι πρέπει να προσέχουν. Μπορούμε να βγάλουμε φυλλάδια με οδηγίες χρήσης για παράνομες πράξεις κτλ.».

«Το χτύπημα στη Χρυσή Αυγή άργησε να γίνει! Ηταν μια υπέροχη στιγμή επίθεσης κατά των νεοναζί…».

Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό 105 FM (Αυτοοργανωμένο Ραδιόφωνο Μυτιλήνης) ο κρατούμενος για τρομοκρατική δράση Χρήστος Τσάκαλος, ο οποίος, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είχε ηγετικό ρόλο στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» που είχε προχωρήσει την περίοδο 2008-2013 σε περισσότερες από 200 ένοπλες επιθέσεις.
Ο Χρήστος Τσάκαλος, ο οποίος είχε συλληφθεί τον Μάρτιο του 2011 στη Νέα Ιωνία Βόλου μαζί με άλλους συμμετέχοντες στην ίδια οργάνωση, μίλησε μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού για τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο και για το σχέδιο επίθεσης που είχαν κρατούμενοι ομοϊδεάτες του σε φυλακισμένους βουλευτές του ακροδεξιού μορφώματος. Ακόμη ο 34χρονος αναφέρεται στο δίκτυο επαφών που έχουν τα μέλη της «Συνωμοσίας» μέσα στις φυλακές και στα χτυπήματα της οργάνωσης στο πλαίσιο του σχεδίου «Φοίνικας».
Η συνέντευξη του Χρήστου Τσάκαλου παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον αφού τα αρμόδια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εξετάσει το ενδεχόμενο η αιματηρή επίθεση στο Νέο Ηράκλειο την οποία ανέλαβε η οργάνωση «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις» να ήταν τμήμα του σχεδίου «Φοίνικας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κρατούμενος στη συνέντευξή του δηλώνει ότι λόγω διαφωνίας με γνωστό διαδικτυακό τόπο αντιεξουσιαστών για τον χειρισμό ενός κειμένου ρώσων τρομοκρατών θα αποστέλλουν τα κείμενα της «Συνωμοσίας» σε άλλη ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού «φορέα» (http://theparabellum.squat.gr/).
Αναλυτικά τα εκτεταμένα αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Χρήστου Τσάκαλου έχουν ως εξής:

Ποια είναι η άποψή σου για την επίθεση στη Χρυσή Αυγή και την ανάληψη ευθύνης;
«Επειδή ειπώθηκαν πολλά και γράφτηκαν άλλα τόσα για την εκτέλεση των νεοναζί, εγώ αυτό που μπορώ να πω και να περιοριστώ σε αυτό είναι το εξής: κάθε στιγμή είναι μια υπέροχη στιγμή επίθεσης κατά των νεοναζί. Οποιοσδήποτε δεν χάρηκε με αυτό που έγινε καλά θα κάνει να αναρωτηθεί τι σημαίνει αναρχικός τελικά και γιατί ο ίδιος λέει ότι είναι αναρχικός και αυτοπροσδιορίζεται έτσι».
Σχετικά με τον αντίκτυπο αυτής της επίθεσης στον αναρχικό χώρο;
«Οταν μια κίνηση οπλισμένων μειοψηφιών ανεβάζει τον πήχη της βίας, τότε και το υπόλοιπο αναρχικό κίνημα θα πρέπει να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Τέτοιες κινήσεις πρέπει να λειτουργούν σαν πυροκροτητής και για τους υπόλοιπους αναρχικούς για να θεωρήσουν ότι η ώρα είναι πάντα τώρα. Πιστεύω –και θα το πω σχηματικά –ότι η επίθεση αυτή άργησε να γίνει στους φασίστες. Οχι απλώς ήταν η ώρα τους, άργησε να γίνει. Γι’ αυτό είχαν ξεθαρρέψει τόσο πολύ και είχαν γίνει όλα αυτά…».
Ποιο είναι το σχόλιό σου για τις συλλήψεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής;
«Ως «Πυρήνες» πιστεύουμε ότι η σύγκρουση ανάμεσα σε δύο εχθρούς μας δεν πρέπει να μας ξεγελάσει σε καμία περίπτωση, γιατί αυτός που θα βγει νικητής είναι σίγουρος ότι μετά θα στραφεί εναντίον μας. Αυτό που είδαμε πάντως ήταν μια σκηνοθετημένη παράσταση νίκης του δημοκρατικού καθεστώτος. Είδαμε τα μαύρα τζιπ, τους κουκουλοφόρους της Αντιτρομοκρατικής και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής να περιφέρονται σαν τρόπαια της δημοκρατίας. Ξέρουμε πως είχαν τη δυνατότητα να τους περάσουν από πίσω, από κάτω, από το υπόγειο γκαράζ. Τους έβγαλαν επίτηδες από μπροστά στη ΓΑΔΑ ακριβώς για το δικό τους επικοινωνιακό παιχνίδι».
Τι κατάσταση επικράτησε στις φυλακές μετά την άφιξη των συλληφθέντων μελών της Χρυσής Αυγής;
«Γράφτηκαν αισχρά ψέματα από τα media. Εμείς ήμασταν εδώ μαζεμένοι ως «Πυρήνες» και βλέπαμε τηλεόραση που έλεγε ότι οι «Πυρήνες» και άλλοι κρατούμενοι που ήταν στο δικό τους ρεύμα πήγαμε στη διευθύντρια των φυλακών και στην υπηρεσία της φυλακής και ζητήσαμε ότι «δεν τους θέλουμε στη φυλακή» και κάτι τέτοια πράγματα. Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα. Για τον απλούστατο λόγο ότι τον εχθρό σου τον θέλεις κοντά σου! Φυσικά και θέλαμε οι χρυσαυγίτες να έλθουν στις φυλακές Κορυδαλλού και φυσικά και θέλαμε να τους συναντήσουμε για να τους επιδείξουμε και τον δικό μας τρόπο φιλοξενίας και όλα αυτά που θα επακολουθούσαν μαζί τους. Δυστυχώς όμως δεν είχαμε αυτή τη χαρά. Γιατί πολύ έγκαιρα το υπουργείο Δικαιοσύνης αντιλήφθηκε τι θα γινόταν εδώ πέρα, οπότε βρίσκονται απέναντι, στις γυναικείες φυλακές».
Θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σου για τη Marfin και τον σύντροφο που διώκεται για την υπόθεση αυτή…
«Με αφορμή τη Marfin, το κράτος, το σύστημα και τα φερέφωνα, οι δημοσιογράφοι, για την εικόνα που ήθελαν να δημιουργήσουν για τους «παρανοϊκούς κουκουλοφόρους που στρέφονται κατά πάντων», επένδυσαν σε αυτό το γεγονός: για να δείξουν τους αναρχικούς ως υπευθύνους της δολοφονίας τριών ανθρώπων που σε καμία περίπτωση δεν ήταν στόχοι. Είναι προφανώς μια καλοστημένη παράσταση…».
Για τις επεμβάσεις των ΕΚΑΜ στις φυλακές…
«Μια πρώτη και αρκετά δυναμική απάντηση που δόθηκε έξω από τα τείχη για τις εισβολές των ΕΚΑΜ ήταν η πρώτη πράξη του σχεδίου «Φοίνικας» από τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», δηλαδή η ανατίναξη του προσωπικού οχήματος της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού».

Φυλλάδια
Οδηγίες προς νέους τρομοκράτες

Για τα στοιχεία DNA που βρίσκονται σε έρευνες της Αντιτρομοκρατικής;

«Το DNA έχει γίνει το αποτύπωμα της νέας εποχής. Η αξιοπιστία του είναι πολύ αμφισβητήσιμη καθώς το γενετικό υλικό μπορεί εύκολα να μεταφερθεί. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να είμαστε πιο προσεκτικοί. Δηλαδή, να μεταφέρουμε τα βιώματά μας σε νέους συντρόφους που θέλουν να ασχοληθούν με έκνομες-εξεγερσιακές πρακτικές στο τι πρέπει να προσέχουν. Μπορούμε να βγάλουμε φυλλάδια με οδηγίες χρήσης για παράνομες πράξεις κτλ.».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.