nanonews

20 διαφορετικές φορές εμφανίστηκε στη Γη η πολυκυτταρικότητα κατά τη διάρκεια της εξέλιξης. 200 εκατομμύρια χρόνια πέρασαν από την τελευταία φορά που ένας μονοκύτταρος οργανισμός εξελίχθηκε σε πολυκύτταρο. 50 γενεές χρειάστηκαν μονοκυτταρικά φύκη που αναπτύσσονταν στο εργαστήριο για να πάρουν τον δρόμο προς την πολυκυτταρικότητα.

20 διαφορετικές φορές εμφανίστηκε στη Γη η πολυκυτταρικότητα κατά τη διάρκεια της εξέλιξης.
200 εκατομμύρια χρόνια πέρασαν από την τελευταία φορά που ένας μονοκύτταρος οργανισμός εξελίχθηκε σε πολυκύτταρο.
50 γενεές χρειάστηκαν μονοκυτταρικά φύκη που αναπτύσσονταν στο εργαστήριο για να πάρουν τον δρόμο προς την πολυκυτταρικότητα.
Ταμπλέτες για όλους!
Δώστε σε ένα μωρό μια ταμπλέτα και παρακολουθήστε τις αντιδράσεις του! Ολοι μας, λιγότερο ή περισσότερο, έχουμε αντιληφθεί πόσο η νέα τεχνολογία γοητεύει τη νέα γενιά. Αλλά αυτή η γοητεία δεν περιορίζεται στο ανθρώπινο είδος. Οπως διαπίστωσαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ οι οποίοι μελετούσαν μακάκους που ζούσαν σε προστατευμένη περιοχή, η τεχνολογία όχι μόνο γοητεύει και τα άλλα πρωτεύοντα θηλαστικά αλλά τα κάνει και καλύτερα. Οι ερευνητές δίδαξαν τα ευφυή ζώα να χρησιμοποιούν ταμπλέτες προκειμένου να επικοινωνήσουν. Και αυτά όχι μόνο «πέτυχαν στις εξετάσεις», αλλά η κοινή προσπάθεια για να αντιμετωπίσουν τη νέα πρόκληση έδεσε την ομάδα. Τα ζώα που είχαν λάβει μέρος στο πείραμα έδειχναν φιλικότερη συμπεριφορά μεταξύ τους και μεγαλύτερη προθυμία να συνεργαστούν σε σχέση με άλλα ή και με τα ίδια πριν από το πείραμα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.