Ηλίας Κασιδιάρης: «Εμείς δεν είμαστε ρατσιστές …»

«Είμαστε υπερήφανοι αλλά… συγνώμη»… Σε αυτή τη φράση μπορεί να συμπυκνωθεί η παρουσία των των τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής ενώπιον ανακριτών και εισαγγελέων. Νωρίτερα κάποιοι διέρρεαν ότι θα δώσουν πολιτικό μανιφέστο, κάτι που δεν έγινε. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τέσσερις δήλωσαν περήφανοι για τη δράση της Χρυσής Αυγής αναγνώρισαν όμως λάθη σε συγκεκριμένες τους ενέργειες.
«Κάναμε λάθος για το εγέρθητω…», φέρεται να παραδέχτηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος, στην επτάωρη απολογία του, το δικαιολόγησε ως φυσική τους αντίδραση στην αγανάκτηση που είχαν για την στάση των ΜΜΕ την προεκλογική περίοδο κατά την οποία δέχονταν επιθέσεις από όλα τα Μέσα.
Το δεύτερο επεισόδιο για το οποίο έκανε αυτοκριτική ήταν το γεγονός της διάλυσης των πάγκων των αλλοδαπών μικροπωλητών στις λαϊκές. «Εμείς δεν είμαστε ρατσιστές είπε, ρατσιστές είναι αυτοί που μας προσάπτουν ότι έχουμε βουλευτή αλβανικής καταγωγής…».
Ιδιαίτερα αναφέρθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης και στο αποκαλούμενο από το κατηγορητήριο καταστατικό της Οργάνωσης, το οποίο προσκόμισε μάρτυρας. Το χαρακτήρισε ως «ψευδεπίγραφο», ενώ είπε ότι το κείμενο αυτό είναι αστείο για να είναι το καταστατικό της Χρυσής Αυγής. «Είμαι έλληνας εθνικιστής» είπε «και αν ζούσα το ’41 θα είχα πέσει στα οχυρά του Ρούπελ μαχόμενος τους εισβολείς στην πατρίδα μου». Πρόσθεσε ότι το μοναδικό καταστατικό που αναγνωρίζουν είναι αυτό που κατέθεσαν το 2012 στον Άρειο Πάγο, στην τότε αντεισαγγελέα Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Για τον μάρτυρα που το προσκόμισε είπε ότι είναι εχθρός της Οργάνωσης.
Επιχείρησε ακόμα να αποδομήσει και τους προστατευόμενους μάρτυρες, ιδιαίτερα τον έναν, τον οποίο χαρακτήρισε ως άνθρωπο μειωμένης ηθικής… Ερωτώμενος για τα οικονομικά της Οργάνωσης είπε ότι δεν υπάρχουν επιχειρηματίες – χρηματοδότες. Για τον ρόλο του ιδίου είπε ότι ήταν μόνο εκπρόσωπος του κόμματος και όχι εκπαιδευτής των στρατιωτικών ταγμάτων εφόδου, την ύπαρξη των οποίων την αρνείται.
Περίπου τέσσερις ώρες διήρκεσε και η απολογία του Ηλία Παναγιώταρου, ο οποίος επίσης αφέθηκε ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Για ψευδομάρτυρες έκανε λόγο και ο Παναγιώταρος, ενώ είπε ότι «είναι καθαρός σαν κρύσταλλο και δεν φοβάται τίποτε…». Για το τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον Γ. Λαγό πριν από τη δολοφονία Ρουπακιά είπε ότι ήταν κάτι συνηθισμένο και ότι δεν γνωρίζει τον Ρουπακιά, αλλά τον έχει δει μόνο σε φωτογραφίες.
Δεν έπεισε ο Γ. Λαγός τους ανακριτές παρότι στην απολογία του, που διήρκεσε επίσης 4 ώρες, δήλωσε ότι ενημέρωσε τον αρχηγό για το τι είχε γίνει μετά τη δολοφονία Φύσσα. Ο ίδιος δικαιολόγησε τα απανωτά τηλεφωνήματα διότι όπως είπε ενημερωνόταν για το τι είχε γίνει στο Κερατσίνι. Και αυτός είπε ότι για πρώτη φορά στη ζωή του είδε το καταστατικό περί ναζιστικής και στρατιωτικής οργάνωσης.
Ο Ν. Μίχος είπε ότι είναι βουλευτής στην Εύβοια επομένως δεν μπορεί να πηρε μέρος σε σύσκεψη πριν από τα επεισόδια στο Πέραμα. Και εκείος αρνήθηκε την ύπαρξη Καταστατικού – κρυφού και ταγμάτων εφόδου…
Η διάσκεψη για το αν προφυλακιστούν οι τέσσερις διήρκεσε περίπου μία ώρα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.