Ο τεχνικός κόσμος περιμένει κάποια απάντηση από τον πρόεδρο του ΤΣΜΕΔΕ

Στο φύλλο του «Βήματος της Κυριακής» της 30.06.2013 («Ανάπτυξη» τελευταί σελίδα) αναγράφεται ότι η «Attica Bank κατάφερε αποκλειστικά με τη συμμετοχή ιδιωτών να καλύψει το 100% των αναγκών της…»

Σε δημοσιεύματα του Τύπου τις προηγούμενες ημέρες αναγραφόταν ότι ο πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ κάλυψε το 50% του απαιτούμενου ποσού για ανακεφαλαιοποίηση της Attica Bank.

Δεν είμαι ενήμερος για τον τρόπο κάλυψης του ποσού αλλά υποθέτω ότι ο κ. Πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ (κ. Γαμβρίλης) κάλυψε το 50% από το αποθεμαικό-εισπράξεις του ΤΣΜΕΔΕ, με αποτέλεσμα να μειώνονται συνεχώς οι απολαβές των συνταξιούχων και συγχρόνως να αυξάνονται οι εισφορές των εν ενεργεία μηχανικών.

Ηδη η μηνιαία εισφορά των μηχανικών είναι περίπου πεντακόσια ευρώ το μήνα, όσος δηλαδή είναι και ο μηνιαίος μισθός ή τα έσοδα των περισσοτέρων ελεύθερων επαγγελματιών.

Που όμως βασίστηκε ο κ. Πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ για να παραδώσει τις εισφορές των μελών του ΤΣΜΕΔΕ για να ορθοποδήσει η Attica Bank; Εχει δικαίωμα από τον οργανισμό του ΤΣΜΕΔΕ ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο να αποφασίζουν ερήμην των μελών του;

Ο τεχνικός κόσμος θα περιμένει κάποια απάντηση από τον κ. Γαμβρίλη για την ενέργειά του αυτή.

Θεσσαλονίκη, Ιούλιος 2013

Λουκάς Ντερέκας

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.