Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι στο πλευρό των εργαζόμενων στην ΕΡΤ

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Δημοσιογράφων Τουρκίας, το μεγαλύτερο δημοσιογραφικό σωματείο της χώρας, για τη διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που έμειναν άνεργο

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Δημοσιογράφων Τουρκίας, το μεγαλύτερο δημοσιογραφικό σωματείο της χώρας, για τη διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που έμειναν άνεργοι.

Η ανακοίνωση έχεις ως εξής:

«Νωρίς το απόγευμα της 11ης Ιουνίου 2013 ο εκπρόσωπος της Ελληνικής κυβέρνησης και υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Σίμος Κεδίκογλου ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε τη διακοπή λειτουργίας της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης (ΕΡΤ) με άμεση ισχύ μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ). Μετά από αυτή την ανακοίνωση, 2.800 υπάλληλοι της ΕΡΤ που λειτουργεί 4 τηλεοπτικά κανάλια και 6 εθνικά ραδιοφωνικά δίκτυα ανακοίνωσαν ότι θα αντισταθούν και δεν θα επιτρέψουν τη διακοπή του προγράμματός τους. Ως τα μεσάνυχτα, η αστυνομία διέκοψε τη λειτουργία των πομπών της ΕΡΤ. Οι οθόνες «μαύρισαν» και τα ραδιόφωνα σίγησαν.

»Το μήνυμα αυτό της ελληνικής κυβέρνησης προκάλεσε κύμα εκδηλώσεων διαμαρτυρίας από δεκάδες χιλιάδες πολίτες που έσπευσαν στις κτιριακές εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Ηράκλειο και πολλές άλλες πόλεις. Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα.

»Οι δυο ελάσσονες εταίροι του κυβερνητικού συνασπισμού, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ανακοίνωσαν ότι δεν εγκρίνουν το μέτρα. Η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ αναμένεται να οδηγήσει σε κυβερνητική κρίση την Ελλάδα .

»Η Ένωση Ευρωπαϊκών Δημόσιων Ραδιοτηλεοπτικών Οργανισμών (EBU) της οποίας ιδρυτικό μέλος είναι η ΕΡΤ και η ΤRT (η Τουρκική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση) διαμαρτυρήθηκε έντονα για το μέτρο.

»Ως Ένωση Τούρκων Δημοσιογράφων αποδοκιμάζουμε το κλείσιμο του δημόσιου αυτού θεσμού ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, ενέργεια που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία των μέσων ενημέρωσης με το «μαύρισμα» στις οθόνες και την έξοδο από την εργασία τους 2,800 εργαζομένων χωρίς ειδοποίηση ή προειδοποίηση και θεωρούμε καθήκον μας να διακηρύξουμε την πλήρη αλληλεγγύη με τους συνάδελφους μας στην άλλη πλευρά του Αιγαίου».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.