«Συννεφιασμένο» πορτρέτο της Γης

Μια ακόμη εντυπωσιακή εικόνα της Γης κατέγραψαν με τις κάμερες τους τα μέλη του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις αρχές Ιανουαρίου όταν ο ISS βρισκόταν σε ύψος 740 χλμ πάνω από την Ιαπωνία. Στην πανοραμική εικόνα του Ειρηνικού ο οποίος καλύπτεται από στρωματοσωρείτη. Πρόκειται για ένα είδος χαμηλής νέφωσης που δημιουργείται συχνά σε αυτή την περιοχή του πλανήτη.

Μια ακόμη εντυπωσιακή εικόνα της Γης κατέγραψαν με τις φωτογραφικές τους κάμερες τα μέλη του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Η φωτογραφία ελήφθη στις αρχές Ιανουαρίου όταν ο ISS βρισκόταν σε ύψος 740 χλμ πάνω από την Ιαπωνία. Στην πανοραμική φωτογραφία εικονίζεται ο Ειρηνικός ωκεανός ο οποίος καλύπτεται από στρωματοσωρείτη.

Πρόκειται για ένα είδος χαμηλής νέφωσης που δημιουργείται συχνά σε αυτή την περιοχή του πλανήτη. Τα νέφη μεταφέρουν ψυχρές μάζες αέρα πάνω από τη θάλασσα η θερμοκρασία της οποίας είναι υψηλότερη από εκείνη που υπάρχει στα νέφη. Η φωτογραφία τραβήχτηκε λίγο πριν τη δύση του Ηλίου και όπως φαίνεται δεν υπάρχει σε εξέλιξη κάποιο έντονο καιρικό φαινόμενο όπως παραδείγματος χάριν, μια καταιγίδα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.