BBC: «Αποβλήθηκε εξαιτίας ρατσιστικού tweet»

Μετά την απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να αποκλείσει την Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου για το ρατσιστικό σχόλιό της στο twitter, η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου, με τον διεθνή Τύπο να στέκεται στο γεγονός ότι αθλήτρια αποβλήθηκε λόγω σχολίου σε social media

Μετά την απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να αποκλείσει την Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου για το ρατσιστικό σχόλιό της στο twitter, η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου, με τον διεθνή Τύπο να στέκεται στο γεγονός ότι αθλήτρια αποβλήθηκε λόγω σχολίου σε social media.

Αναλυτικά, το «ΒΒC» γράφει: «Η Ελληνίδα Βούλα Παπαχρήστου αποβλήθηκε εξαιτίας ενός ρατσιστικού tweet». H ιστοσελίδα αναφέρει ότι η Παπαχρήστου δήλωσε ότι δεν είχε πρόθεση να προσβάλει κανέναν ενώ επισημαίνεται η απόφαση χωρίς επιστροφή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Το «CBS» αναφέρει: «Η Ελλάδα αποβάλλει αθλήτρια των ολυμπιακών αγώνων για σχόλιο σε social media που θεωρήθηκε προσβλητικό».

Η «Washington Post» προσθέτει ότι: «Η Ελλάδα έθεσε εκτός αποστολής από τους Ολυμπιακούς Αγώνες την αθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου για ένα σχόλιό της στο Tweeter»

H «Corriere della Sera» έχει ως τίτλο: «Ρατσίστρια στο Twitter; Αποβλήθηκε η Ελληνίδα Βούλα».

Η ιταλική «La Repubblica» λέει: «Ολυμπιακοί Αγώνες: Ρατσιστικό tweet: αποβλήθηκε η αθλήτρια Παπαχρήστου». Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι η Παπαχρήστου προσπάθησε να δικαιολογηθεί δημοσίως αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει.

Τέλος, η ιστοσελίδα «Sky News» αναφέρει: Η Ελλάδα έστειλε σπίτι της μία από τις αθλήτριες της Ολυμπιακής ομάδας εξαιτίας ενός ρατσιστικού σχολίου. Η αθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου αποβλήθηκε επειδή διακωμώδησε αφρικανούς μετανάστες και εξέφρασε την στήριξή της σε ακροδεξιό κόμμα».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.