Κριστίν Λαγκάρντ: Η Ευρώπη κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, χαιρέτισε την Παρασκευή τις «προόδους» που επιτεύχθηκαν από τους Ευρωπαίους κατά τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών στα τέλη Ιουνίου, προειδοποιώντας πάντως ότι πρέπει «να γίνουν περισσότερα» για να νικηθεί η κρίση του χρέους.

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ,
χαιρέτισε την Παρασκευή τις «προόδους» που επιτεύχθηκαν από τους Ευρωπαίους κατά τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών στα τέλη Ιουνίου, προειδοποιώντας πάντως ότι πρέπει «να γίνουν περισσότερα» για να νικηθεί η κρίση του χρέους.

«Την τελευταία εβδομάδα, οι ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν σε σημαντικές προόδους
προς τη σωστή κατεύθυνση
», υπογράμμισε η κ. Λαγκάρντ σε ομιλία της σε πολιτικό φόρουμ στο Τόκιο.
«Αλλά μένουν να γίνουν πιο πολλά» έσπευσε να προσθέσει.

Σχετικά με τη συνεχιζόμενη παγκόσμια οικονομική κρίση η κ. Λαγκάρντ τόνισε ότι η κατάσταση απαιτεί περισσότερο από ποτέ μια «συνεργατική πολιτική απάντηση».

Στην ομιλία της αναγνώρισε τη στήριξη της Ιαπωνίας στο πλαίσιο της διεθνούς οικονομικής συνεργασίας και υπογράμμισε ότι κατά τους τελευταίους μήνες οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας έχουν δυστυχώς γίνει πιο ανησυχητικές, καθώς υπάρχουν σημάδια επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας τόσο στις προηγμένες όσο και στις αναδυόμενες οικονομίες.

Όπως είπε, οι εξελίξεις στην Ευρώπη παραμένουν ο πιο άμεσος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία, παρότι η ίδια είναι ικανοποιημένη με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής. Φυσικά, συμπλήρωσε, θα απαιτηθεί περαιτέρω πρόοδος για να επανέλθει η σταθερότητα και η ανάπτυξη.

«Στον σύγχρονο αλληλοεξαρτώμενο κόσμο, δεν μπορούμε πλέον να βλέπουμε μόνο ό,τι συμβαίνει εντός των εθνικών συνόρων μας. Αυτή η κρίση δεν γνωρίζει σύνορα», πρόσθεσε.

Τέλος, επανέλαβε την ανάγκη για συντονισμένες δράσεις πολιτικής ώστε να ελεγχθούν τα υψηλά επίπεδα δημόσιου χρέους στις προηγμένες οικονομίες, να διορθωθούν τα κακώς κείμενα του χρηματοπιστωτικού τομέα και να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.