Φεστιβάλ Αιγαίου: Η Σύρος επιμένει κλασικά

Για όγδοη συνεχή χρονιά διοργανώνεται εφέτος το Φεστιβάλ Αιγαίου στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», στην Ερμούπολη της Σύρου. Από τις 9-22 Ιουλίου και υπό την διεύθυνση του ελληνοαμερικανού μαέστρου Πίτερ Τιμπόρις η διοργάνωση του 2012 περιλαμβάνει παραστάσεις όπερας, συναυλίες αλλά και παραγωγές χορού και θεάτρου

Για όγδοη συνεχή χρονιά διοργανώνεται εφέτος το Φεστιβάλ Αιγαίου στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», στην Ερμούπολη της Σύρου. Από τις 9-22 Ιουλίου και υπό την διεύθυνση του ελληνοαμερικανού μαέστρου Πίτερ Τιμπόρις η διοργάνωση του 2012 περιλαμβάνει παραστάσεις όπερας, συναυλίες αλλά και παραγωγές χορού και θεάτρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Φεστιβάλ θα εμφανιστούν συνολικά 400 καλλιτέχνες απ΄όλον τον κόσμο, μεταξύ των οποίων 19 χορωδίες από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Γαλλία και την Ελλάδα, προσκεκλημένοι αρχιμουσικοί, σολίστες, χορευτές, ηθοποιοί από τις ΗΠΑ και την Μεγάλη Βρετανία, ο Θεατρικός Οργανισμός «Aquila» της Νέας Υόρκης, το πιάνο τρίο New Zealand Chamber Soloists και πολλοί ακόμη.

Πέρα από τον «Απόλλωνα», το Φεστιβάλ αναπτύσσεται και σε άλλους δημόσιους χώρους της πόλης: την πλατεία Μιαούλη μπροστά στο Δημαρχιακό Μέγαρο και την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην συνοικία «Βαπόρια».
Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, η αυλαία του Φεστιβάλ θ΄ανοίξει στις 9/7 με τον πιανίστα Δημήτρη Σγούρο. Στις 10,12 και 14 Ιουλίου, θα παρουσιαστεί η όπερα «Σαλώμη» του Ρίχαρντ Στράους σε σκηνοθεσία Ντερκ Σάτνερ.

Μεταξύ πολλών, ακόμη, εκδηλώσεων, ξεχωρίζει η εμφάνιση του τρίο New Zealand Chamber Soloists με το περίφημο Τριπλό Κοντσέρτο του Μπετόβεν στις 13 Ιουλίου ενώ στις 16 Ιουλίου ο πιανίστας και συνθέτης Χρίστος Παπαγεωργίου θα παρουσιάσει το νέο έργο του «Στυλιστικές παραλλαγές» επάνω σ΄ένα τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη για σόλο πιάνο.

Το πρόγραμμα, συμπληρώνουν εμφανίσεις του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, οι νέοι καλλιτέχνες του Greek Opera Studio κ.α

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.