1922: Ιστορία σε ανακύκλωση

Η ιστορία είναι μάθημα ζωής, πρέπει να είναι σεβαστή και οδηγός από τις μελοντικές γενιές διότι τα πάθη τον ανθρώπων ο άνθρωπος, δεν αλλάζουν αλλά παραμένουν τα ίδια. Η θεωρία μου επαληθεύετε ότι η νοημοσύνη του 70% ανθρώπων είναι κάτω του μέσου. Χωρίς το δεδομένο η εξυπνάδα να ανήκει αποκλειστικά στο υπόλοιπο 30% . Διότι ο βλάξ μπορεί να κάνει κάτι έξυπνο, που για τον έξυπνο θα ήταν ανίκανο να φαντασθεί. Και το αντίθετο ο έξυπνος να κάνει τη βλακεία που θα ήταν αδιανόητο για τον βλάκα.

Ποιοί μας κυβερνούν;; Θα έλεγα αυτοί που μας κυβερνούν ανήκουν στη πρώτη ομάδα, λίγα είναι τα στελέχη που ανήκουν στη δεύτερη ομάδα, και πρωθυπουργοί που ανήκουν στη δεύτερη ομάδα αναδεικνύονται μια φορά σε κάθε αιώνα. Να κάνουν το σωστό και να είναι αποδεκτό μέσα στην ίτρικα, διαπλοκή και αναξιότητα του 70% μάλλον φαίνεται αδύνατο. Διότι η αδικία δεν αφήνει εύκολα τα ηνία στο δίκαιο. Τώρα ας έρθουμε στο μνημόνιο αντιμνημόνιο τόσα χρόνια τρώγαμε παραπάνω από ότι παράγομε κανένα κόμμα δεν χτύπησε καμπανάκι.

Μόνο δημιουργούσανε οργανισμούς θέσεις εργασίας στο δημόσιο διά ένα θέμα του πολίτη έπρεπε να αποταθεί σε δέκα διευθύνσεις να ταλαιπωρηθεί να πληρώνει όλους αυτούς τους αργόσχολους με μεροκάματα και από πάνω να τους λαδώνει για να του αποδώσουν το δικαίωμα του. Κράτος κρατική μηχανή λαμόγιο. Κανονικά αυτοί οι αργόσχολοι έπρεπε να ήταν στα χωράφια, να δημιουργήσουν επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας και να εισφέρουν στο κράτος και την οικονομία του τόπου.

Τώρα που έφθασε ο κόμπος στο χτένι οι ξένοι δανειστές μας δεν μας φέρνονται καλά το παρακάνουν μας τιμωρούν, δεν είμαστε άξιοι; τον συνθηκών που αφήσαμε να εξελιχθούν; Μάθαμε στην καλοπέραση χωρίς προσπάθεια, ας αναλογιστούμε τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας πως τα έβγαζαν πέρα πριν100 χρόνια και δεν ξέρουμε τι θα πει αγωνιστικότητα.

Οι κακοί ξένοι τελικά δεν μας άφησαν τελείως μόνους μας δίνουν τόσα δις που δεν έδωσαν σε καμία χώρα αν θυμάμαι καλά στη Ρουμανία 10 δις στην Τουρκία 40 η50 δις αλλά το κάνουν με αυτό το τρόπο. Παράδειγμα η Ελλάδα κρέμεται από ένα σάπιο σχοινί στο κρεμώ, σου λένε πρέπει να ανεβείς γρήγορα διότι οι ίνες κόβονται.

Έχω ένα λεπτό στη διάθεση μου πρέπει να φύγω. Κάνε γρήγορα να σε πιάσω δεν έχει μέρος να πιαστείς αλλά σε ένα λεπτό θα φύγω και εμείς που δεν μας έχει μείνει αγωνιστικότητα του λέμε φύγε. Αναλογιστήκατε τι θα σήμαινε χαρτονόμισμα εφημερίδα να ένα παράδειγμα.

Διάβασα.

Τσίπρας: Βάρβαρο και αναποτελεσματικό το Μνημόνιο. Μήπως λέω πρέπει να αλλάξει και όνομα ο άνθρωπος από τσίτα να λέγετε Φώτης Φωτιάδης. Διότι δεν το βλέπαμε και περιμέναμε τα φώτα του για να διαισθανθούμε την κατάσταση. Υπάρχει άνθρωπος από οποιοδήποτε χώρο που του αρέσει το μνημόνιο, μαζόχας; Μας πέρασε για βλαμμένους η Τσίτα;

Θα μας πληρώνει με πολύ χρήμα, αλλά υποτιμημένες Δραχμές. Τα εισαγόμενα δεν θα μπορούμε να τα κοιτάξουμε, αυτοκίνητα, κινητά, κ.α. Θα γίνουμε σαν την πρώην Αλβανία θα δίνουμε μισθό ενός μηνός γιά να αγοράσουμε νάιλον κάλτσες για τα κορίτσια μας. Και όλα τα εισαγόμενα θα είναι μόνο για τα μέλη του κόμματος, τους οκνηρούς σαν αυτόν που δεν εργάσθηκαν ποτέ στην ζωή τους διότι βρήκαν τα θύματα. Δηλαδή η τεχνολογία θα είναι απρόσιτη για το λαό που θα εργάζεται με υποτιμημένο χρήμα, αλλά προσιτή μόνο στους κοπρίτες τα μέλη του κόμματος και τους περιηγητές (τουρίστες)

Θέλουν ένα λαό για δούλους; Μήπως είναι χειρότεροι από καπιταλιστές; Τελικά τι ψηφήσαμε κάτι καλύτερο; η ακόμη χειρότερο; θέλουμε αλλαγή πρός το καλύτερο; Η να μείνουν τα πράγματα ως έχουν; Πάντως πρέπει να μπούν κανόνες στά κόμματα να μπαίνουν στελέχη με υψηλή νοημοσύνη και όχι αντίθετο, πινέλα. Αν μπορούσε αυτό να γίνει και στο εκλογικό σώμα ακόμα καλύτερα να ψηφίζουν αυτοί που γνώθουν τα κοινά και το γενικό συμφέρον και όχι μπαχαλάκιδες. Όπως τώρα που λέει η Τσίτα ότι θέλει το ευρώ αλλά δεν θέλει το μνημόνιο. Λές και έχει κανέναν που το θέλει.

Δηλαδή θέλει την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο, μόνο αφελής νεολαίους μπορεί να πείσουν. Φραπεδάκηδες. μπαχαλάκηδες, καί οκνηρά στοιχεία ευτυχώς που δεν είναι πολλά.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.