Vega: O διαστημικός «κούριερ» της Ευρώπης

Ο πύραυλος VEGA ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας το παρθενικό του ταξίδι από το κοσμοδρόμιο Kuru στην Γαλλική Γουιάνα. Ο VEGA είναι ένας νέος τύπος πυραύλου μεταφοράς διαστημικών φορτίων. Ο VEGA ανήκει στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος και στην κατασκευή του συμμετείχαν επτά ευρωπαϊκές χώρες. Το πρώτο φορτίο του VEGA είναι 8 δορυφόροι που έχουν κατασκευαστεί σε διάφορα ερευνητικά ιδρύματα και πανεπιστήμια της Ευρώπης.

Ο πύραυλος VEGA ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας το παρθενικό του ταξίδι από το κοσμοδρόμιο Kuru στη Γαλλική Γουιάνα. Ο VEGA είναι ένας νέος τύπος πυραύλου μεταφοράς διαστημικών φορτίων. Ο VEGA ανήκει στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) και στην κατασκευή του συμμετείχαν επτά ευρωπαϊκές χώρες.

Ο πύραυλος είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να μεταφέρει δορυφόρους μάζας 300-1500 κιλών και να τους τοποθετεί σε τροχιά 700 χιλιομέτρων. Το πρώτο φορτίο του VEGA είναι 9 δορυφόροι που έχουν κατασκευαστεί σε διάφορα ερευνητικά ιδρύματα και πανεπιστήμια της Ευρώπης. Ένας εξ αυτών θα πραγματοποιήσει πειράματα Φυσικής για να διερευνηθούν πτυχές της θεωρίας της σχετικότητας του Αϊνστάιν.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.