Δικό του κόμμα φτιάχνει ο δημοφιλέστερος ισραηλινός ανκορμαν

Ένας εξαιρετικά δημοφιλής ισραηλινός παρουσιαστής ανακοίνωσε την απόφασή του να αφήσει το δημοσιογραφικό επάγγελμα, ιδρύοντας το δικό του πολιτικό κόμμα με στόχο να μπει στη Βουλή μετά τις εκλογές του 2013. Αναγκασμένος να κάνει χρήση του ασυμβίβαστου, ο Γιαΐρ Λαπίντ, πρώην άνκορμαν, επί μια συναπτή τετραετία, του «Καναλιού 2» (αλλά και έμπειρος δημοσιογράφος, αρχικά στην εφημερίδα «Μααρίβ» και μέχρι πρότινος στην «Γεντιόθ Αχρονόθ») κατεβαίνει και επισήμως στον πολιτικό στίβο, με ένα κόμμα το όνομα του οποίου ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί

Ένας εξαιρετικά δημοφιλής ισραηλινός παρουσιαστής ανακοίνωσε την απόφασή του να αφήσει το δημοσιογραφικό επάγγελμα, ιδρύοντας το δικό του πολιτικό κόμμα με στόχο να μπει στη Βουλή μετά τις εκλογές του 2013.

Αναγκασμένος να κάνει χρήση του ασυμβίβαστου, ο Γιαΐρ Λαπίντ, πρώην άνκορμαν, επί μια συναπτή τετραετία, του «Καναλιού 2» (αλλά και έμπειρος δημοσιογράφος, αρχικά στην εφημερίδα «Μααρίβ» και μέχρι πρότινος στην «Γεντιόθ Αχρονόθ») κατεβαίνει και επισήμως στον πολιτικό στίβο, με ένα κόμμα το όνομα του οποίου ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί.

Ο άνκορμαν προβάλει τον εαυτό του ως «μετριοπαθή και πραγματιστή με πατριωτικές τάσεις» που επικρίνει τους χειρισμούς του ηγέτη του κυβερνώντος δεξιού κόμματος Λικούντ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Η δημοφιλία του 48χρονου παρουσιαστή είναι μεγάλη, ειδικά ανάμεσα σε όσους δεν βλέπουν με καλό μάτι το φλερτ του πρωθυπουργού Νετανιάχου με το εθνικιστικό κόμμα Γισραέλ Μπετεΐνου και υπερορθόδοξους θρησκευτικούς κύκλους.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως, αν γίνονταν εκλογές τώρα, το «αβάπτιστο» ακόμη κόμμα του κ. Λαπίντ θα μπορούσε να κατακτήσει 15 έδρες στο Ισραηλινό κοινοβούλιο (σε σύνολο 120) και να αναδειχθεί στη δεύτερη μεγαλύτερη πολιτική παράταξη της χώρας, πίσω από το κυβερνητικό Λικούντ. Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για το 2013, αν και πολιτικοί αναλυτές επιμένουν πως ενδέχεται να έχουμε μια εκλογική αναμέτρηση προτού τελειώσει το τρέχον έτος.

Ο πολυπράγμων δημοσιογράφος που γεννήθηκε το 1963 στο Τελ Αβίβ είναι επίσης και συγγραφέας νέο-νουάρ μυθιστορημάτων. Το βιβλίο του με τίτλο «Διπλό Παιχνίδι», πρώτο μέρος μιας τριλογίας με ήρωα τον ντετέκτιβ Τζος Σίρμαν, κυκλοφορεί και στα ελληνικά ( εκδόσεις «Πόλις» ).

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.