Γιαννίτσης: Δήμαρχοι αφήστε τις… παράτες και κάντε έργα

Επιστολή πρόσκληση σε δημάρχους και περιφερειάρχες να επανεξετάσουν τα προγράμματά τους με έμφαση στην κοινωνία και την απασχόληση

Επιστολή προς τους περιφερειάρχες και δημάρχους της χώρας με την οποία τους καλεί να βάλουν βαθιά το μαχαίρι στις δαπάνες απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης.

Ο κ. Γιαννίτσης επισημαίνει ότι είναι ανάγκη και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να επανιεραρχήσει τις προτεραιότητές της και να διαχειριστεί με διαφορετικό τρόπο τους πόρους του 2012, καθώς πολλές χιλιάδες πολίτες έχουν περάσει στην ανεργία ή δοκιμάζονται σκληρά με σημαντικές περικοπές εισοδήματος και υπηρεσιών κοινωνικής στήριξης.

Παράλληλα, καλεί τους δημάρχους να μηδενίσουν ή έστω να περιορίσουν στο ελάχιστο δαπάνες για εορταστικές εκδηλώσεις, δράσεις προβολής ή παρεμφερείς δαπάνες, διαθέτοντας τα εξοικονομούμενα ποσά σε δραστηριότητες που μεγιστοποιούν το κοινωνικό όφελος, όπως κοινωνικές δράσεις ή επενδυτικές δραστηριότητες, που δημιουργούν απασχόληση και αναπτυξιακή προοπτική σε τοπικό επίπεδο.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή Γιαννίτση


Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.