Στον Ελαιώνα το υπουργείο Οικονομικών

Μετακοµίζει το υπουργείο Οικονοµικών. Φεύγει από το Σύνταγµα και πάει στη λεωφόρο Θηβών, στο µετασκευασµένο κτίριο των αποθηκών Κεράνη. Υπουργική απόφαση, η οποία φέρει την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Οικονοµικών κ. Π. Οικονόµου, ορίζει την παραχώρηση του κτιρίου του πρώην εργοστασίου της εταιρείας Κεράνη από την Κτηµατική Εταιρεία του ∆ηµοσίου (ΚΕ∆) στο υπουργείο «για τη στέγαση υπηρεσιών του». Ηδη η Οµοσπονδία των Τελωνειακών Υπαλλήλων (ΟΤΥΕ) εκφράζει την αντίθεσή της στη µετακόµιση και ενηµέρωσε τον νέο υφυπουργό Οικονοµικών κ.

Μετακοµίζει το υπουργείο Οικονοµικών. Φεύγει από το Σύνταγµα και πάει στη λεωφόρο Θηβών, στο µετασκευασµένο κτίριο των αποθηκών Κεράνη. Υπουργική απόφαση, η οποία φέρει την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Οικονοµικών κ. Π. Οικονόµου, ορίζει την παραχώρηση του κτιρίου του πρώην εργοστασίου της εταιρείας Κεράνη από την Κτηµατική Εταιρεία του ∆ηµοσίου (ΚΕ∆) στο υπουργείο «για τη στέγαση υπηρεσιών του».

Ηδη η Οµοσπονδία των Τελωνειακών Υπαλλήλων (ΟΤΥΕ) εκφράζει την αντίθεσή της στη µετακόµιση και ενηµέρωσε τον νέο υφυπουργό Οικονοµικών κ. Γ. Μουρµούρα. Το βασικό επιχείρηµα κατά της µετακόµισης είναι η απουσία συγκοινωνιακής σύνδεσης (δεν υπάρχουν µέσα σταθερής τροχιάς), η απουσία χώρων στάθµευσης και η απόσταση από το κέντρο της Αθήνας.

«Ξαφνικά, µετά τις µειώσεις µισθών ως και 50% που ανέτρεψαν τη ζωή µας, τώρα µας ζητούν να µεταφερθούµε σε ένα κτίριο στον Ρέντη, όπου φθάνει κάποιος µόνο µε αυτοκίνητο, αλλά δεν έχει πάρκινγκ, και η πρόσβαση θα είναι δύσκολη όχι µόνον για εµάς αλλά και για τους συναλλασσόµενους» αναφέρει υπάλληλος του υπουργείου Οικονοµικών. Το κτίριο κατασκευάστηκε το 1967 και γνώρισε πολλούς µνηστήρες µετά την αγορά του από την ΚΕ∆ και την απόφαση για τη µετατροπή του (1998) σε κτίριο της ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης. Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε τη στέγαση 1.300 υπαλλήλων του ΥΠΕΧΩ∆Ε, ωστόσο η µετασκευή δεν ολοκληρώθηκε ως τις εκλογές του 2004.

Η νέα κυβέρνηση της Ν∆ αποφάσισε τότε τη στέγαση στο κτίριο υπηρεσιών των υπουργείων Πολιτισµού και Τουριστικής Ανάπτυξης και του ΕΟΤ. Οι εργαζόµενοι όµως του υπουργείου Πολιτισµού αντέδρασαν έντονα και η µετακόµιση δεν έγινε. Το 2011 το ζήτηµα της αξιοποίησης του κτιρίου επανήλθε και αποφασίστηκε να µετακοµίσουν εκεί υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, καθώς και της διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση οι εργαζόµενοι του υπουργείου αρνήθηκαν τη µετακόµιση.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.