Παράνοµες οι καταλήψεις

Επιτέλους, δειλά-δειλά ενεφανίσθη να αντιδρά και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντες, αποδεχόµενος όµως ως θεµιτές τις καταλήψεις και αποδίδοντας αποκλειστικά τις καταστροφές που προκαλούνται κατά τη διάρκειά τους σε άτοµα που δεν ανήκουν στην εκπαιδευτική κοινότητα και ας έχει ακόµη και δικαστικά αποδειχθεί στο παρελθόν η ενοχή κάποιων µαθητών για αυτές. Αλλωστε οι δήθεν άγνωστοι καταστροφείς δεν θα µπορούσαν να µπουν στα σχολεία αν δεν τους το επέτρεπαν οι καταληψίες µαθητές, ενώ δεν το επιτρέπουν στους δασκάλους και στους γονείς τους.

Επιτέλους, δειλά-δειλά ενεφανίσθη να αντιδρά και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντες, αποδεχόµενος όµως ως θεµιτές τις καταλήψεις και αποδίδοντας αποκλειστικά τις καταστροφές που προκαλούνται κατά τη διάρκειά τους σε άτοµα που δεν ανήκουν στην εκπαιδευτική κοινότητα και ας έχει ακόµη και δικαστικά αποδειχθεί στο παρελθόν η ενοχή κάποιων µαθητών για αυτές. Αλλωστε οι δήθεν άγνωστοι καταστροφείς δεν θα µπορούσαν να µπουν στα σχολεία αν δεν τους το επέτρεπαν οι καταληψίες µαθητές, ενώ δεν το επιτρέπουν στους δασκάλους και στους γονείς τους. Αραγε οι καταλήψεις δεν συνιστούν παράνοµη πράξη, ακόµη και ποινικό αδίκηµα, όπως προκύπτει από τη σχετική νοµοθεσία; Ο κ. Εισαγγελέας ενώ ζητεί να ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του εξωσχολικών ενήλικων δραστών, αντίθετα συνιστά «η διαδικασία αυτή σε βάρος ανηλίκων να αποφεύγεται». Και γιατί µόνο οι ενήλικοι εξωσχολικοί δράστες πρέπει να διώκονται; Οι ανήλικοι καταστροφείς απαλλάσσονται µολονότι άλλα προβλέπει ο ποινικός νόµος;

Επίσης, µε πολλή διακριτικότητα ο κ. Τέντες συνιστά «σε περίπτωση εξεζητηµένης εγκληµατικής συµπεριφοράς από ανήλικους µαθητές να ερευνάται και η τυχόν συνδροµή των όρων του εγκλήµατος, της παραµέλησης εποπτείας ανηλίκων από τους γονείς τους». Ποια παραµέληση, όταν ουκ ολίγοι γονείς, ακόµη και Σύλλογοι Γονέων παροτρύνουν τα παιδιά στις καταλήψεις και τρίζουν τα δόντια στη ∆ικαιοσύνη αν τυχόν τολµήσει να παρέµβει; ∆υστυχώς ο κ. Εισαγγελέας αντιπαρέρχεται επίσης παντελώς την ευθύνη των κοµµάτων. Και όµως ο Συντονιστικός Αγώνας Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ) κατευθύνεται από το ΚΚΕ. Επίσης, οι άγνωστοι κουκουλοφόροι είναι πασίγνωστοι από την εποχή του Γαβρίλου και έχουν εµµέσως τις ευλογίες της κυρίας Παπαρήγα, η οποία επισήµως άλλωστε και κατά παράβαση του Ποινικού Κώδικα παροτρύνει σε ανυπακοή στους νόµους και χλευάζει την αστική δηµοκρατία. Να υπενθυµίσω ότι και προ τρόικας, σε περίοδο ευηµερίας, η Κοµµουνιστική Νεολαία Ελλάδας διακήρυττε: «Ρωτήστε ποια πολιτική οργάνωση παλεύει αποτελεσµατικότερα. (…) Χιλιάδες οι µαθητές που είναι ενταγµένοι στην ΚΝΕ. Εχουµε οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα και την πλειοψηφία στα 15µελή».

Και να υπενθυµίσω τα όσα διακήρυττε επίσης το 2005 ο εκ του ΚΚΕ προελθών τότε πρόεδρος του Συνασπισµού κ. Αλέκος Αλαβάνος: «Εµείς η Αριστερά είµαστε µε τους κακούς µαθητές, µε τους µετεξεταστέους και όσους κάνουν δεύτερη φορά την ίδια τάξη. Είµαστε µε όσους νιώθουν τον πειρασµό στη βία να απαντήσουν µε τη βία». Στο πνεύµα του κ. Αλαβάνου πορεύεται ως γνωστόν και ο διάδοχος και πνευµατικό του τέκνο κ. Τσίπρας και οι επαναστατικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, εκµεταλλευόµενοι ανίερα την ανωριµότητα, την άγνοια αλλά και τις αγωνίες των παιδιών.

Επιµένω στο άγος των καταλήψεων των σχολείων, γιατί τα παιδιά είναι η µόνη ελπίδα που αποµένει για τη σωτηρία του τόπου από την άβυσσο στην οποία οδήγησαν βαθµιαία τη χώρα οι πολιτικοί, τα κόµµατα, οι συνδικαλιστές, το πελατειακό κράτος και οι διαπλεκόµενοι µε αυτό, αλλά και οι δυναµικές µειοψηφίες καθηγητών, δασκάλων και φοιτητών, τα λαϊκίζοντα ΜΜΕ και κάποιοι «προοδευτικοί» ψευτοδιανοούµενοι και καλλιτέχνες που χαϊδεύουν τα ταπεινότερα ένστικτα, αν δεν ενεργούν ως επαγγελµατίες επαναστάτες. Από δίπλα και η πλειάδα των τεµπέληδων της δήθεν εύφορης (µε δανεικά) κοιλάδας. Πρέπει µε κάθε θυσία να σωθούν από την αποβλάκωση, τις πλάνες, τις ψεύτικες υποσχέσεις, τις ψευδαισθήσεις των ναρκωτικών και τον τυφλό εγωισµό των ουκ ολίγων γονέων τους, που καταναλώνουν τον δανεικό πλούτο και δεν εννοούν να νοικοκυρευτούν, να αποδεχθούν τις όποιες θυσίες απαιτούνται για να µην παραδώσουν στα παιδιά τους ένα πλήρως χρεοκοπηµένο και διαλυµένο κράτος και την κόλαση της ανοµίας και της ανεξέλεγκτης βίας. Με αυτή τη συµπεριφορά τους διευκολύνουν το πελατειακό σύστηµα διακυβέρνησης στο ηροστράτειο έργο του θυσιάζοντας τα παιδιά.

jmarinos@tovima.gr
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.