Αρον άρον σταύρωσον τον «Λαχταρίδη»…

Με ενορχηστρωτή τον αθλητικό Τύπο (γραπτό και ηλεκτρονικό) διάφοροι ειδήµονες της µπάλας στήνουν στο απόσπασµα τον αργεντινό τερµατοφύλακα του Ολυµπιακού Φράνκο Κοστάντσο, γιατί, λέει, «τα τρώει (σ.σ.: τα γκολ) όρθιος ή γονατιστός και από την κλειστή γωνία», διότι «βγαίνει πάντα µε τις γροθιές ακόµη και όταν η µπάλα είναι στο ύψος του στήθους ή της κοιλιάς του», και άλλα γλαφυρά... Ενδεικτικό το ακόλουθο σχόλιο του κόουτς Αλέφαντου: «Ο τερµατοφύλακας αυτός, ο “Λαχταρίδης” όπως τον λέω εγώ, είναι µεγάλο πρόβληµα που πρέπει να το λύσει ο Ολυµπιακός, να τελειώνει η πλάκα.

Με ενορχηστρωτή τον αθλητικό Τύπο (γραπτό και ηλεκτρονικό) διάφοροι ειδήµονες της µπάλας στήνουν στο απόσπασµα τον αργεντινό τερµατοφύλακα του Ολυµπιακού Φράνκο Κοστάντσο, γιατί, λέει, «τα τρώει (σ.σ.: τα γκολ) όρθιος ή γονατιστός και από την κλειστή γωνία», διότι «βγαίνει πάντα µε τις γροθιές ακόµη και όταν η µπάλα είναι στο ύψος του στήθους ή της κοιλιάς του», και άλλα γλαφυρά…

Ενδεικτικό το ακόλουθο σχόλιο του κόουτς Αλέφαντου: «Ο τερµατοφύλακας αυτός, ο “Λαχταρίδης” όπως τον λέω εγώ, είναι µεγάλο πρόβληµα που πρέπει να το λύσει ο Ολυµπιακός, να τελειώνει η πλάκα. Μία, δύο, τρεις, τέσσερις, πέντε, είναι πολλά τα κρούσµατα, ο άνθρωπος έχει την γκάφα στο αίµα του»!..

Υστερα από κάθε µατς, οι προπονητές της εξέδρας… σταυρώνουν τον 31χρονο Κοστάντσο και βάζουν θέµα (µέσω οπαδικών εντύπων) µε τίτλους όπως «Καυτή πατάτα ο γκολκίπερ», «Στο βάθος Σηφάκης και ξένος γκολκίπερ» κ.λπ. Ιδιαίτερα δείχνουν να ανησυχούν οι (θεµατο)φύλακες των ερυθρόλευκων γκολπόστ εν όψει των επερχόµενων δύο κρίσιµων ντέρµπι µε την ΑΕΚ για το πρωτάθληµα (15/10 στο ΟΑΚΑ) και µε την Ντόρτµουντ στο Τσάµπιονς Λιγκ (19/10 στο «Γ. Καραϊσκάκης»).

Μάλιστα, κάποιοι έσπευσαν να αναρωτηθούν τι χειρότερο µπορεί να προκύψει αν αγωνιστεί ο δεύτερος τη τάξει γκολκίπερ της οµάδας, ο 21χρονος Ούγγρος Μπάλαζ Μέγερι.

Τι ακριβώς συµβαίνει όµως µε τον Κοστάντσο που, σηµειωτέον, έχει υπογράψει τριετές συµβόλαιο µε 800.000 ευρώ τον χρόνο; Κατ’ αρχάς τι λένε οι αριθµοί: Στα 5 επίσηµα µατς που έχει δώσει ως τώρα ο Ολυµπιακός ο Κοστάντσο έχει δεχθεί 7 γκολ (1 από Μαρσέιγ, 2 από Αρσεναλ, 1 από Ξάνθη, 2 από Εργοτέλη, 1 από ΠΑΟΚ), τουτέστιν κατά µ.ό.

1,4 γκολ ανά µατς.

∆εν είναι δα και τόσο χαοτική η µαύρη τρύπα στα ερυθρόλευκα γκολπόστ – άλλωστε στα γκολ που δέχεται η κάθε οµάδα δεν υπάρχει αποκλειστική ευθύνη του τερµατοφύλακα αλλά συνολικά της αµυντικής λειτουργίας. Το ίδιο, πάνω – κάτω, ισχύει και για τον Κοστάντσο, µε εξαίρεση το γκολ που «έφαγε» από τον Μαλεζά του ΠΑΟΚ, όπου πράγµατι όλο το φταίξιµο πέφτει στον Αργεντινό. Περισσότερο προβληµατίζει η αστάθεια που δείχνει ο κίπερ Κοστάντσο σε όλα τα ως τώρα παιχνίδια ή, όπως παρατηρούν επώνυµοι ολυµπιακοί και Τύπος, το ότι «δεν εµπνέει εµπιστοσύνη»… Πιο… λιανά το έκανε ο παλαίµαχος άσος του Ολυµπιακού Γιώργος ∆αρίβας λέγοντας ότι ο Κοστάντσο «είναι άτολµος» και «δεν βγαίνει µε τσαµπουκά να γραπώσει την µπάλα αλλά της ρίχνει γροθιές ή σφαλιάρες ζούφιες»… Μάλιστα, όπως δήλωσε στο «Φως» ο αειθαλής ∆αρίβας, ο παλιός διεθνής γκολκίπερ των Ερυθρολεύκων Παναγιώτης Κελεσίδης µε τον οποίο έβλεπαν µαζί το µατς µε τον ΠΑΟΚ «έβριζε και έλεγε “τι πράγµα είναι αυτό, να έρχεται η µπάλα και αντί να τρέµουν οι αντίπαλοι τον τερµατοφύλακα να τρέµει αυτός”»!

Από την πλευρά του, ο ίδιος ο αργεντινός γκολκίπερ υποστηρίζει ότι βρίσκεται ακόµη στο στάδιο της προσαρµογής και υπόσχεται ότι «σύντοµα θα είµαι αυτός που πρέπει»… Ασπίδα προστασίας τού έχουν υψώσει ο ισπανός τεχνικός του Ολυµπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε και ο παλαίµαχος διεθνής γκολκίπερ Σάββας Θεοδωρίδης συµµεριζόµενοι τα περί πίστωσης χρόνου και οπαδικής (υπο)στήριξης.

Αυτή την παράµετρο υπογράµµισε και ο προκάτοχος του Κοστάντσο στην εστία της πειραϊκής οµάδας Αντώνης Νικοπολίδης µετά την ήττα (2-1) από την Αρσεναλ στο Λονδίνο: «Οι συµπαίκτες του και το προπονητικό τιµ θα πρέπει να τον στηρίξουν, να του δείξουν ότι τον πιστεύουν και πως περιµένουν από αυτόν καλύτερη απόδοση στα παιχνίδια που ακολουθούν».

Ωστόσο ο Νικοπολίδης έσπευσε να προσθέσει ότι ο Κοστάντσο «πρέπει να δώσει κάτι παραπάνω, να πείσει τον κόσµο του Ολυµπιακού. Ως τώρα, κακά τα ψέµατα, δεν έχει πείσει για την αξία του»… Στο ίδιο µήκος κύµατος ο Νίκος Σαργκάνης τόνισε «µην πυροβολείτε τον Κοστάντσο », αλλά δεν παρέλειψε να επισηµάνει: «Πάντως, είναι αλήθεια ότι κάτι του λείπει»…

Τι τελικά είναι ο κίπερ Κοστάντσο – «Λαχταρίδης» που «τρέµει όταν έρχεται η µπάλα» ή «κέρβερος» – θα (το) δείξει στα επόµενα µατς… Το ερώτηµα του (υπο)γράφοντος είναι: Αν ο Ολυµπιακός χάσει µατς στο πρωτάθληµα αποκλειστικά από γκέλα ή γκάφα του Κοστάντσο, ο οπαδικός Τύπος τι θα ζητήσει; Μήπως να κρεµάσουν τον Αργεντινό στον λόφο της Καστέλας ή να τον φουντάρουν στον Σαρωνικό;

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.