Η. Μόσιαλος: «Θα προχωρήσουμε άμεσα σε αξιολόγηση προσωπικού στην ΕΡΤ»

Την πρόθεσή του να τρέξει τις διαδικασίες στην ΕΡΤ με ρυθμούς εξπρές εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας κ. Η. Μόσιαλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα FM. «Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, θα κατατεθούν και οι νομοθετικές παρεμβάσεις για την αναδιοργάνωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Θα προχωρήσουμε άμεσα σε αξιολόγηση προσωπικού» τόνισε ο κ. Μόσιαλος.

Την πρόθεσή του να τρέξει τις διαδικασίες στην ΕΡΤ με ρυθμούς εξπρές εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας κ. Η. Μόσιαλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα FM.

«Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, θα κατατεθούν και οι νομοθετικές παρεμβάσεις για την αναδιοργάνωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Θα προχωρήσουμε άμεσα σε αξιολόγηση προσωπικού» τόνισε ο κ. Μόσιαλος.

Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι την ερχόμενη εβδομάδα «κλείνουν, με υπουργικές αποφάσεις, τα δυο ινστιτούτα: το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων, και το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο. Θα είναι δυο πρώτοι οργανισμοί, οι οποίοι καταργούνται και ενσωματώνονται οι λειτουργίες τους, στην ΕΡΤ. Θα εξοικονομήσουμε αρκετά εκατομμύρια ευρώ». Ο κ. Μόσιαλος επιφυλάχθηκε να δημοσιοποιήσει αναλυτικά στοιχεία την ερχόμενη εβδομάδα.

«Αυτά τα οποία εξαγγείλαμε εμείς, ως πολιτική ηγεσία, και εγώ και ο συνάδελφός μου ο Άγγελος ο Τόλκας, πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, γίνονται τώρα γενικότερες εξαγγελίες της κυβέρνησης, όπως βλέπετε, στο σύνολο των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου. Δηλαδή, ανοίξαμε και λίγο το δρόμο για το που έπρεπε να πάμε. Ε, αυτά θα τα εφαρμόσουμε. Δεν μπορεί να ξεκινάμε εμείς πρώτοι και να καταλήγουμε με καθυστέρηση, σε αυτό τον τομέα. Άρα, προχωράμε όπως έχουμε πει» σημείωσε.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.